Proja, Foto: Printscreen

NJAMIIII

STARINSKI RECEPT ZA PROJU NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta

Objavljeno: 23.05.2022. 18:10h

Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, zasitna, brzo se sprema i može dugo da stoji.

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a Telegraf vam donosi recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.

FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

2 jaja

šolja kukuruznog brašna ili palente

šolja belog brašna

šolja jogurta

foto: Profimedia

pola šolje ulja

pola šolje vode (obične ili kisele)

kesica praška za pecivo

pola ravne kašičice soli

300 g sira

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.

foto: Profimedia

U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.

(Espreso / Telegraf)