Pašteta, Foto: Profimedia
RECEPT
BOLJA OD KUPOVNE, BEZ ADITIVA: Posle ovoga ćete samo jesti paštetu KOJU SAMI NAPRAVITE! (RECEPT)
Industrijske paštete su pune aditiva, a domaće paštete se prave brzo i lako
Objavljeno: 14.05.2022. 13:14h
Katarina Naveršnik
300 g pileće džigerice
2 glavice crvenog luka
80 g putera
2 čena belog luka
so, biber
sušeni peršun
vlašac
Sitno naseckani crni luk propržite da se zastakli, pa mu dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte i naseckani beli luk. Začinite po ukusu, i sve zajedno dinastaje jop nekih 5 minuta da džigerica lepo potamni. Kada je gotovo ostavite da se prohladi, pa ubacite u blender i dodajte rastopljen puter. Izblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.
(Espreso/Najzena)