Pašteta, Foto: Profimedia

RECEPT

BOLJA OD KUPOVNE, BEZ ADITIVA: Posle ovoga ćete samo jesti paštetu KOJU SAMI NAPRAVITE! (RECEPT)

Industrijske paštete su pune aditiva, a domaće paštete se prave brzo i lako

Objavljeno: 14.05.2022. 13:14h

Sastojci:

300 g pileće džigerice

2 glavice crvenog luka

80 g putera

2 čena belog luka

so, biber

sušeni peršun

vlašac

Priprema:

Sitno naseckani crni luk propržite da se zastakli, pa mu dodajte džigericu i sve zajedno dinstajte nekih 10-ak minuta. Nakon toga dodajte i naseckani beli luk. Začinite po ukusu, i sve zajedno dinastaje jop nekih 5 minuta da džigerica lepo potamni. Kada je gotovo ostavite da se prohladi, pa ubacite u blender i dodajte rastopljen puter. Izblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Prebacite u činiju za serviranje i čuvajte u frižideru.

(Espreso/Najzena)