RECEPT DANA
DANAŠNJI BRZI RUČAK: Piletina u pavlaci i krem siru, topi se u USTIMA, a sprema se dok KAŽEŠ KEKS (RECEPT)
Subota je dan za porodični ručak, ali i za druženje s porodicom
Ukoliko danas ne znate šta biste lepo pripremili za ručak, recepti za piletinu u pavlaci i siru će vas oduševiti i zasititi.
Pritom vam za pripremu ne treba mnogo vremena.
Prvo zato što je veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan i zdrav onoliko koliko vi mislite da treba, a to zavisi od namirnica koje koristite.
Savet je da koristite sveže pileće meso.
Potrebno je:
- 1 pileće belo meso
- 2 lista suve slanine
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 3 lista kačkavalja
- 1 kašika nekog sirnog namaza
- 3 čena belog luka
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- suvi začin
- origano
- peršunov list
- mleven biber
- po želji tucan ljuta paprika
- 50 ml ulja
Priprema:
1. Suvu slaninu iseckajte na kockice. Tiganj podmažite uljem, pa propržite slaninicu da se zarumeni i porumeni. 2. Dodajte isfiletirano meso. Sipajte malo vode, pa dinstajte da omekša pa zapecite sa jedne i druge strane. Izvadite meso pa u šerpu dodajte ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da krem dobije boju.
3. Dodajte mleko i vodu i mešajte da ne zagori, iznešajte pavlaku i sir pa ubacite u sos i izjednačite, ubacite suvi začin, origano mleven biber i vratiti na šporet. Ubacite meso i na veoma laganoj vatri prokrčkajte minut-dva.
4. Pred kraj dodajte dva-tri lista kačkavalja da se istopi. Pospite sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.
( Espreso / 24sedam )