Pogača, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ukusna!

KAFANSKA POGAČA KOJA SE BRZO SPREMA ĆE VAS RAZORUŽATI! Mekana, vazdušasta, a LAGANA (RECEPT)

Obožavaćete je!

Objavljeno: 13.05.2022. 15:38h

Sastojci:

20 g kvasca

2 dl vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

2 kašike ulja

300 g brašna

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlaku vodu pa dodati sve ostale sastojke so, secer, ulje i umesiti testo, (kvasac ne treba ostavljati da naraste) odmah sve zajedno umesiti, prebaciti na radnu površinu, oblikovati loptu pa dlanovima nežno oblikovati na željenu debljinu. Treba da bude tanka, ne previše, jer u toku pečenja će još da naraste.

Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite. Izbockajte je viljuškom ili šaru po želji. Uključite rernu na 250 C. Kad se zagreje, stavite pogaču i čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i pecite 15-najviše 20 minuta.

Pecenu izvadite iz tepsije, poprskajte je malo vodom i umotajte u krpu, stolnjak i ostavite da se malo prohladi.

(Espreso)