NJAM
BORANIJA SA DIMLJENOM ĆURETINOM: Ovako je nikada niste pravili, a NAJBOLJA je od SVIH!
Boraniju prvo kuvajte 20 minuta, pa procedite
Probajte boraniju sa dimljenim 'ćurećim mesom i sigurno se nećete pokajati.
SASTOJCI
Boranija 400 g
Dimljena ćuretina 600 g
Paradajz pire kašika
Crni luk, dve glavice
Šargarepa,
Celer
Jedan krompir
Prešun
Suvi začin
Beli luk, tri čena
Aleva paprika
so
ulje
supena kašika brašna
PRIPREMA:
Boraniju prvo kuvajte 20 minuta, pa procedite. Prodinstajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i celer, pa dodajte i iscepkano dimljeno meso. Kad sve omekša dodajte boraniju i sitno iseckan krompir, nalijte vodu i dodajte paradajz pire, so i začine. Kuvajte oko sat vremena.
U odvojenu posudu stavljamo ulje nakon što se zagreje dodajemo brašno, a nakon toga i alevu papriku (da se malo zaprži), uz neprestano mešanje da ne ostanu grudvice, a onda dodamo ii sitno iseckan beli luk
Zaprženo brašno i alevu papriku sipamo u boraniju.
PRIJATNO!
(Espreso / Najžena)