Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

njami

STARI RECEPT ZA PROLEĆNI ĐUVEČ Preukusan je, LAGAN i NAJEŠĆE VAS u sekundi (RECEPT)

Probajte i oduševićete se.

Objavljeno: 06.05.2022. 18:35h

Sezonsko povrće sa pilećim mesom kao predlog za porodični ručak. Ovo je stari, tradicionalni recept za kojim ćete odlepiti.

Sastojci:

– 1 pileće belo meso

– 2 struka mladog crnog luka

– 1 struk mladog belog luka

– 2 mlade šargarepe

– 1 tikvica

– 1 zelena paprika ili 2 kašike ajvara

– 8-10 mladih krompirića

– 1,5 šoljica pirinča

– 1 list rena

– seckani peršun

– so, vegeta, biber

– 2 kašičice aleve paprike

– list lovora

– ulje

Priprema:

U veliki teflonski tiganj sipajte ulje. Crni i beli luk očistite i isecite na kolutove, zajedno sa zelenim delom.

Šargarepu i tikvicu očistite i isecite na kockice. Belo pileće meso takođe. Mladu, zelenu papriku iseckajte, a možete umesto nje dodati i ajvar. Krompiriće očistite i prepolovite.

Na ulju propržite luk i šargarepu, dodajte meso i zajedno pržite. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte pa dodajte krompiriće i tikvice, zelenu papriku ili ajvar i sitno seckani list rena, nalijte čašom vode, promešajte i poklopite.

foto: Profimedia

Pustite da se krčka neko vreme na tihoj vatri, a zatim dodajte i pirinač, posolite i dodajte začine po ukusu, dolijte još vode i ponovo poklopite i ostavite da se krčka.

Kada krompir omekša, znači da je i pirinač već skuvan, isključite ringlu i ostavite đuveč da se dokrčka i uhvati tanku koricu odozgo.

Servirajte uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)