njami
STARI RECEPT ZA PROLEĆNI ĐUVEČ Preukusan je, LAGAN i NAJEŠĆE VAS u sekundi (RECEPT)
Probajte i oduševićete se.
Sezonsko povrće sa pilećim mesom kao predlog za porodični ručak. Ovo je stari, tradicionalni recept za kojim ćete odlepiti.
Sastojci:
– 1 pileće belo meso
– 2 struka mladog crnog luka
– 1 struk mladog belog luka
– 2 mlade šargarepe
– 1 tikvica
– 1 zelena paprika ili 2 kašike ajvara
– 8-10 mladih krompirića
– 1,5 šoljica pirinča
– 1 list rena
– seckani peršun
– so, vegeta, biber
– 2 kašičice aleve paprike
– list lovora
– ulje
Priprema:
U veliki teflonski tiganj sipajte ulje. Crni i beli luk očistite i isecite na kolutove, zajedno sa zelenim delom.
Šargarepu i tikvicu očistite i isecite na kockice. Belo pileće meso takođe. Mladu, zelenu papriku iseckajte, a možete umesto nje dodati i ajvar. Krompiriće očistite i prepolovite.
Na ulju propržite luk i šargarepu, dodajte meso i zajedno pržite. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte pa dodajte krompiriće i tikvice, zelenu papriku ili ajvar i sitno seckani list rena, nalijte čašom vode, promešajte i poklopite.
Pustite da se krčka neko vreme na tihoj vatri, a zatim dodajte i pirinač, posolite i dodajte začine po ukusu, dolijte još vode i ponovo poklopite i ostavite da se krčka.
Kada krompir omekša, znači da je i pirinač već skuvan, isključite ringlu i ostavite đuveč da se dokrčka i uhvati tanku koricu odozgo.
Servirajte uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)