ništa lepše
MLINCE SA PILETINOM NA OVAJ NAČIN DO SADA NISTE JELI: Zbog 1 NAMIRNICE SE TOPI U USTIMA (RECEPT)
Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa
Ukoliko niste porbali da spremate piletinu na ovakav način, ovo je idealna prilika! Verujemo da ćete ga uvrstili u listu omiljenih jela, odmah nakon prvog probanja.
Potrebno je:
250 g mlinaca
600 g belog pilećeg mesa
500 ml neutralne pavlake
100-150 ml kisele pavlake
300 g trapista
po ulusu soli i bibera
1 pileća kocka za supu
500 ml vode
malo svežeg vlašca
PRIPREMA:
1. Na mešavini maslaca i ulja ispržiti meso izrezano na kockice da promeni boju, blago začiniti pa odložiti na topao tanjir. U toploj vodi rastopiti kocku za supu, izlomiti mlince, te ih zaliti supom. Povremeno ih okretati, pa kad malo omekšaju, ocediti od tečnosti.
2. Tepsiju u kojoj ćemo spremati mlince pomastiti. U tiganju u kom se meso pržilo, sipati obe vrste pavlake, začiniti i promešati. Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa.
3. Preko staviti mlince, pavlaku, sir, meso... raditi tako dok ima materijala, s tim da završni sloj budu mlinci koje ćete preliti pavlakom i posuti sirom...
4. Prekriti folijom za pečenje i peći nekih 20-30 minuta na 180 stepeni...
Pred kraj skloniti foliju i ostaviti da se sir fino otopi i porumeni... Malo prohladiti, pa poslužiti.
(Espreso / Najžena)