Mlinci sa piletinom, Foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

ništa lepše

MLINCE SA PILETINOM NA OVAJ NAČIN DO SADA NISTE JELI: Zbog 1 NAMIRNICE SE TOPI U USTIMA (RECEPT)

Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa

Objavljeno: 26.04.2022. 22:12h

Ukoliko niste porbali da spremate piletinu na ovakav način, ovo je idealna prilika! Verujemo da ćete ga uvrstili u listu omiljenih jela, odmah nakon prvog probanja.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

Potrebno je:

250 g mlinaca

600 g belog pilećeg mesa

500 ml neutralne pavlake

100-150 ml kisele pavlake

300 g trapista

po ulusu soli i bibera

1 pileća kocka za supu

foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

500 ml vode

malo svežeg vlašca

PRIPREMA:

1. Na mešavini maslaca i ulja ispržiti meso izrezano na kockice da promeni boju, blago začiniti pa odložiti na topao tanjir. U toploj vodi rastopiti kocku za supu, izlomiti mlince, te ih zaliti supom. Povremeno ih okretati, pa kad malo omekšaju, ocediti od tečnosti.

2. Tepsiju u kojoj ćemo spremati mlince pomastiti. U tiganju u kom se meso pržilo, sipati obe vrste pavlake, začiniti i promešati. Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa.

foto: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije

3. Preko staviti mlince, pavlaku, sir, meso... raditi tako dok ima materijala, s tim da završni sloj budu mlinci koje ćete preliti pavlakom i posuti sirom...

4. Prekriti folijom za pečenje i peći nekih 20-30 minuta na 180 stepeni...

Pred kraj skloniti foliju i ostaviti da se sir fino otopi i porumeni... Malo prohladiti, pa poslužiti.

(Espreso / Najžena)