Preliveni griz kolač sa suvim grožđem, Foto: Printscreen/Bakina kuhinja
Prste da poližete
JEDNOSTAVNO, A UKUSNO: Preliveni griz sa suvim grožđem - slatkiš koji uspeva svima (RECEPT)
Jednostavan za pripremu
Objavljeno: 17.04.2022. 14:30h
> 14:34h
Jovana Vojinović
Ukusni brzi kolač za svaki dan.
Potrebno je:
- 100 gr griza
- 100 gr brašna
- 100 gr kokosa
- 4 jaja
- 50-100 gr šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 gr suvog grožđa
- korica limuna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv je potrebno:
- 200 gr šečera
- 1/2 limuna sok
- 70 ml vode
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, dodati navedene sastojke i dobro izmešati. Pleh 30x25 premazati uljem i posuti brašnom. Sipati u pleh testo i izravnati. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 min da lepo porumeni. Pečen kolač iseći na kocke.
U činiju sipati šećer, preliti vodom i iscediti pola limuna. Pustiti da vri 4-5 min, pa preliti kolač sa vrelim sirupom.
( Espreso / Srbija Danas )