Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PREDLOG ZA RUČAK

OVAKVU ZAPEČENU BORANIJU DO SADA NISTE JELI: 1 sastojak ČINI ČUDA, skroz DRUGAČIJI UKUS (RECEPT)

Ovom jelu poseban, kremast ukus, potpuno drugačiji od mnogima već poznatih recepata za boraniju daje neutralna pavlaka

Objavljeno: 08.04.2022. 21:32h

Boranija nije omiljeno jelo mnogima, posebno najmlađima, ali po receptu koji vam donosimo ona se pravi sa jednim sastojkom koji će ovo jelo učiniti ukusnim čak i za one najmlađe.

Sastojci:

500 g zamrznute boranije

1 glavica luka

2 čena belog lika

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

2 jajeta

200 ml pavlake za kuvanje

1 šargarepa

ulje za prženje

so, biber

suvi začin

malo peršuna

malo mirođije

Priprema:

Veću glavicu crnog luka sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, beli luk i zaleđenu boraniju. Nalijte sa malo vode, pa dinstatje na laganoj vatri 10 minuta. Posolite poboberite, dodajte suvi začin i pormešajte, te sve zajedno dinstajte još 10 minuta.

U vatrostalnu ili keramičku činiju koju sipajte sadržaj iz šerpe. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje i malo posolite. Ovim zalijte boraniju i stavite u pećnicu. Pecite 15 minuta. Ovom jelu poseban, kremast ukus, potpuno drugačiji od mnogima već poznatih recepata za boraniju daje neutralna pavlaka. Pospite mirođijom i peršunom, po želji.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)