njamiii
BAKE OTKRILE RECEPT ZA PROJU BEZ JAJA, SIRA I MLEKA: Spremite je NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN, 1 sastojak JE ČUDO
Peći na 220 stepeni oko 15 minuta. Lepše je ako se pripremi nekoliko sati pre služenja
Nema jaja, sira i mleka, a ukus je neodoljiv.
Idealno je posno predjelo, doručak ili večera za posne dane. Što je najvažnije, jednostavno se priprema. Naše bake to najbolje spremaju.
Sastojci:
300g pečuraka - 150 g šampinjona i 150 g bukovača
2 glavice crvenog luka
vlašac
malo ulja za prženje
kašičica vegete
malo bibera
malo soli
300g projinog brašna
300g pšeničnog brašna
150ml ulja
300ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
1 kašičica vegete
½ kašičice soli
50g susama
Priprema:
Iseckati sitno luk i staviti da se proprži, pa kada dobije zlatno žutu boju dodati iseckane pečurke, vegetu i biber pa sve pržiti 10ak minuta. Pržene pečurke ostaviti da se prohlade pa pomešati sve sastojke u posudu za mućenje i mikserom dobro umutiti testo. Gotovu smesu razliti u nauljen pleh, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 15 minuta. Lepše je ako se pripremi nekoliko sati pre služenja.
(Espreso / Najžena)