isprobajte
NAJBOLJI RECEPT SA JUGA SRBIJE! Pileći paprikaš zbog kojeg ćete morati popustiti kaiš (RECEPT)
Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu
Danas možete napraviti veću količinu paprikaša i pustiti porodici da još koji dan uživaju u ovom sjajnom receptu za pileći paprikaš.
Sastojci:
1 pile
1,5 kg krompira
1 dl ulja ili kašika masti
1 šargarepa
1 paradajz
1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
1 paprika
aleva paprika, tucana ljuta
peršunov list
mleveni biber, lovorov list
so, brašno
Priprema:
Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti prethodno sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarepu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.
Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.
I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.
Pileći paprikaš poslužite uz salatu od kupusa
(Espreso)