Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

isprobajte

NAJBOLJI RECEPT SA JUGA SRBIJE! Pileći paprikaš zbog kojeg ćete morati popustiti kaiš (RECEPT)

Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu

Objavljeno: 30.03.2022. 08:23h

Danas možete napraviti veću količinu paprikaša i pustiti porodici da još koji dan uživaju u ovom sjajnom receptu za pileći paprikaš.

Sastojci:

1 pile

1,5 kg krompira

1 dl ulja ili kašika masti

1 šargarepa

1 paradajz

1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka

2 glavice crnog luka i par češnjeva belog

1 paprika

aleva paprika, tucana ljuta

peršunov list

mleveni biber, lovorov list

so, brašno

Priprema:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bakina kuhinna
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa

Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti prethodno sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarepu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.

I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Pileći paprikaš poslužite uz salatu od kupusa

(Espreso)