Isprobali smo elektro-šoker od 12.000 vati! 3X pogađajte kako nam je bilo :) (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

Boli, boli, boli!

Isprobali smo elektro-šoker od 12.000 vati! 3X pogađajte kako nam je bilo :) (VIDEO)

Zaista nam je bio potreban naslov sa reči "šokirali, šokiraćete se" i slično, onda smo uzeli stvari u svoje ruke
Objavljeno:

Ako vam video snimak ne odgovori na pitanje, reči tu i nemaju previše smisla.

Tizer služi kako bi se protivnik "omamio i zaustavio", dakle udar šokera grči vaš mišić i zaista vas ostavlja nepokretnim na neko vreme.

foto: Zorana Jevtić

Ja sam pritisnula dugme na manje od sekunde i desna noga mi je na momenat bila paralizovana, tačnije butni mišić. Znate onaj bol kada čačkate žice koje ne biste trebali pa vas onako na "kvarno" pecne struja, a jedino što biste u tom momentu uradili jeste da sočno opsujete i možda prvom do vas da tresnete šamar.

foto: Zorana Jevtić

U mom slučaju prvi u prostoriji bio je moj urednik, a to svakako ne bi bila pametna ideja, pa je jedino preostala psovka. Sočna...

Zaključak: ako zaista imate hrabrosti da ovo iskoristite na nekome, a žensko ste, šoker je odlična vrsta zaštite ako se nađete u mračnim ulicama prestonice, a da ne pominjemo da sasvim dobro tera i pse lutalice ako se nađete u tom problemu.

Biber-sprejovi i električni uređaji za omamljivanje napadača strujom, tzv. električni šokeri, koji se na Zapadu često koriste za samoodbranu, od pre prošle godine dozvoljeni su i u našoj zemlji.

Električni šokeri su mali uređaji koji staju u džep i omamljuju napadača strujom napona od 10.000 do 100.000 volti. Takođe su zdravstveno bezopasni, a u omamljivanju napadača su izuzetno efikasni.

Članom 15 Zakona o oružju i municiji propisano je da fizička lica starija od 16 godina, pravna lica, kao i privredni subjekti, mogu bez odobrenja i prijave nadležnom organu da nabavljaju i drže biber-sprejove i električne šokere. Takođe, član 26, stav četiri, propisuje da sva punoletna lica mogu da ih nose, a u stavu pet piše da maloletna lica uzrasta od 16 do 18 godina smeju da nose samo sprejove.

(Natalija Atanacković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.