VRHUNSKE KUVARICE OTKRILE: Evo kako da vam LJUSKA "SKLIZNE" SA JAJA (VIDEO)
Foto: Profimedia

Savet

VRHUNSKE KUVARICE OTKRILE: Evo kako da vam LJUSKA "SKLIZNE" SA JAJA (VIDEO)

Svojim je domišljatim objavama Tiktokerika prikupila više od 1,8 miliona korisnika, a upravo je ovaj njen video o kuvanju jaja jedan od najpopularnijih.

Objavljeno: 14:41h

I dok je kuvanje verovatno najlakši način za pripremu jaja, ljuštenje može biti prava noćna mora pa je jedna kuvarica na Tik Toku podelila trik koji će vam pomoći da ona samo 'sklizne' nakon što se jaja skuvaju, prenosi Mirror.

Kathleen je svoju metodu objavila na svom Tik Tok profilu gde i inače objavljuje trikove i savete za kuvanje. Svojim videom je prikupila više od 1,8 miliona korisnika, a upravo je njen video o kuvanju jaja jedan od najpopularnijih.

U njemu je objasnila da je rešenje lakog ljuštenja jaja - para. Započinje tako što napuni lonac hladnom vodom, a zatim doda metalnu podlogu za kuhanje na pari i stavi jaja na vrh i kuva na jakoj vatri 12 do 15 minuta. Posle 15 minuta, jaja su savršeno tvrdo skuvana, a ljuska im odmah 'sklizne'.

@katcancook

Chef tip! I haven’t hard boiled an egg in 10 years.

♬ original sound - Hope Schwing

- Vruća para uzrokuje sakupljanje proteina u belancu koje se tako udaljava od zaštitne ljuske - objasnila je Kathleen u videu.

Mnogi korisnici oduševili su se njenim trikom i zahvaljivali joj u komentarima ispod videa.

- Nikada nisam lakše oljuštio jaja, odlično! - oduševljeno je napisao jedan korisnik.

- Ne znam zašto pre nisam čula za ovo. Isprobaću odmah sledeći put kada ih budem kuvala - dodala je korisnica.

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.