za cepidlake u nama
Fenomenalan savet za sečenje savršeno jednakih parčića pice! (FOTO)
Uvek se trudimo da picu isečemo na jednake parčiće, ali nam to gotovo nikada ne uspe. Matematičari sa Univeziteta u Liverpulu Džoel Hedlej i Stefan Vorsli veruju da su doakali ovom "probelmu". I za oko i za usta: Pica ružice kakve nikad niste videli (RECEPT) (VIDEO) Našli su jednistvenu, mada komplikovanu formulu za sečenje savršeno jednakih parčića pice. U osnovi, poenta je da se parčići seku "zakrivljeno". Prvo se iseče šest parčića, krećući od centara ka ivicama. Potom se parčići mogu deliti na polovine. Koristeći se ovom metodom "zakrivljenog" sečenja, uporni mogu da stignu i do 20, 28 ili čak 36 parčića. HOĆETE SAVRŠENU PICU?: Ovo je originalni italijanski recept! (VIDEO) Problem koji se javlja kod sečenja većeg broja parčića je što sve veći deo njih otpada samo na koru ili na mali deo pice sa filom, uz nju.
MashableUz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!