Sačuvaj Bože, šta je ovo? Mladoženja umro 48 sati nakon venčanja: Udovica neće da ćuti, niko nije shvatio stanje
Foto: Printscreen Instagram

strašno

Sačuvaj Bože, šta je ovo? Mladoženja umro 48 sati nakon venčanja: Udovica neće da ćuti, niko nije shvatio stanje

Niko nije razumeo koliko je ozbiljna bolest

Objavljeno: 15:46h

Samo dva dana nakon što su izgovorili sudbonosno "da" na improvizovanoj ceremoniji u bolnici, Lara Rejnolds je izgubila svog supruga Majka. Njihov svet se preokrenuo naopačke kada mu je dijagnostikovana smrtonosna bolest pluća.

Majk Rejnolds, 51, dostavljač iz Kornvola, mesecima je imao problema s disanjem. Nakon pet meseci borbe i sumnji u razne dijagnoze, Majku je u maju otkrivena plućna fibroza, bolest koja stvara ožiljke na plućima i otežava disanje. Kada mu se stanje pogoršalo u avgustu, Lara je organizovala njihovo venčanje u bolničkoj sobi, okruženi najbližima, ali ubrzo nakon toga, 29. septembra, Majk je preminuo.

Lara opisuje venčanje kao "srceparajuće, ali prelepo".

- To je bilo nešto što smo oduvek želeli, samo smo mislili da imamo više vremena - rekla je, prisećajući se trenutaka koje su proveli zajedno.

Mislili su da je samo anksiozan

Majk, kome su prvobitno lekari dijagnostikovali infekciju pluća, bio je odlučan da se izbori sa bolešću. Nakon poseta mnogim lekarima, uključujući i privatne, konačno su dobili dijagnozu plućne fibroze, koja pogađa oko 70.000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Mislili su da je u pitanju anksioznost, jedan lekar ga je čak pitao da li je probao jogu - ispričala je Lara.

Mislili su da je samo anksiozan
Mislili su da je samo anksiozanfoto: Printscreen Instagram

Kada je Majk u avgustu ponovo hospitalizovan, par je znao da nemaju puno vremena. U dogovoru sa kapelanom bolnice, Majk je izrazio želju da se venča sa Larom, što su i učinili 27. septembra, samo 48 sati pre nego što je on preminuo. Lara sada pokušava da podigne svest o plućnoj fibrozi i apeluje na ljude da ozbiljno shvate simptome otežanog disanja.

Niko nije razumeo koliko je ozbiljna bolest

- Od trenutka kada mu je dijagnostikovana bolest do njegove smrti prošlo je četiri i po meseca. Niko zapravo nije shvatao koliko je ozbiljna plućna fibroza — svi su mislili da je to samo bolest pluća, ali Majk i ja smo znali koliko je teška. Ne želim da još neka porodica prođe kroz ono što mi prolazimo. Morate slušati svoje telo i insistirati na pomoći -rekla je Lara.

Niko nije razumeo koliko je ozbiljna bolest
Niko nije razumeo koliko je ozbiljna bolestfoto: Printscreen Instagram

Lara se nada da će njihova priča inspirisati druge da obraćaju pažnju na simptome plućne fibroze, kao što su otežano disanje, kašalj i umor.

- Volela bih da su lekari ranije prepoznali simptome, možda bi Majk imao više vremena - rekla je na kraju.

Bonus video:

15:30

PODNEVNI DNEVNIK 15.10.2024

(Espreso/Daily Mail/Blic žena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.