Naručio je Plejstejšn 5 preko interneta: Kada je otvorio kutiju koja mu je stigla, skamenio se u mestu
Foto: f01photos / Alamy / Alamy / Profimedia

AUUU

Naručio je Plejstejšn 5 preko interneta: Kada je otvorio kutiju koja mu je stigla, skamenio se u mestu

Nije se ovome nikako nadao

Objavljeno:

Dolazak najnovije generacije konzola, pre svega PlayStation 5, ispraćen je ekstremnom nestašicom istih, što i dalje traje, gde kupci trenutno jedinu šansu za kupovinu imaju od preprodavaca.

To dolazi s ogromnim povećanjem cene konzola, koje na Ibeju cene do nekoliko hiljada dolara, ali ni to ne garantuje kupcu da će dobiti konzolu. To je iskusio jedan nesrećni kupac iz Sjedinjenih Država koji je na Ibeju platio 900 dolara za Playstation 5 konzolu. Umesto samog uređaja, čovek je dobio betonski blok u kutiji za Playstation 5.

On je platio dosta više od realne cene za samu konzolu, a dobio je nešto skroz drugo i nije jedini u nizu prevarenih. Ibej je izdao upozorenje kupcima da se čuvaju prevaranata, a pogotovo onih koji po enormnim cenama prodaju samo slike Playstation 5 konzole. Zbog pravila na ovoj platformi za preprodaju, osoba koja je dobila betonski blok će verovatno dobiti svoj novac nazad, ali to nije nikakvo dugoročno rešenje.

U drugim vestima vezanim za haos oko nestašice Playstation 5, bande u Velikoj Britaniji presreću kamione koji prevoze konzole i u stilu filmskih pljački vrše krađu. Prestanak same nestašice uređaja završiće se naredne godine, kada će Sony i Microsoft proizvesti veći kontigent.

01:38

KINA DECI OGRANIČILA IGRANJE IGRICA NA 3 SATA: Kakva je situacija kod nas?

(Espreso/Srbijadanas/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.