Svi detalji jezivog mučenja dečaka crnih očiju: Spavao u mokraći, pio dezinfekcino sredstvo, a umro strašnom smrću
Bendžamin Čeveri, Foto: Printscreen/facebook/brendon Cevera

JEZIVO

Svi detalji jezivog mučenja dečaka crnih očiju: Spavao u mokraći, pio dezinfekcino sredstvo, a umro strašnom smrću

Bendžamin Čeveri, kako se dečak zvao, umro je manje od mesec dana kasnije nakon toga - od gladi

Objavljeno:

Snimci poslednjih nekoliko nedelja života četvorogodišnjeg dečaka sa crnim očima potresaju svetsku javnost, nakon što su obelodanjeni na suđenju njegovom ocu Brendonu Čeveri u San Antoniju, u Teksasu. Previše strašni i uznemirujući video zapisi porodičnog nasilja nad mališanom otkrivaju i njegovu tragičnu sudbinu - vrlo kratku i vrlo mučnu.

Da je sve moglo biti sprečeno - moglo je. Policija i socijalna služba znale su za ovaj slučaj nasilja u porodici još u julu 2021. godine. Ipak, otac i maćeha uspeli su da ih nasamare i za teško stanje u kojima se nalazio njihov sin okrive njega samog i potrebu za samopovređivanjem. Crne oči po rođenju, tamni podlivi oko njih i sićušno telo na kom su se od izgladnelosti ocrtavale kosti bio je prizork koji su nadležni organi zatekli - ali ne i reagovali. Ne na vreme.

Umro sa samo 12 kilograma

Bendžamin Čeveri, kako se dečak zvao, umro je manje od mesec dana kasnije nakon toga - od gladi. Sa svega 12 kilograma.

I pune tri godine nakon tragične i tužne smrti otkriveno je - porodica ga je toliko maltretirala i mučila, da ga je primoravala da pije sredstvo za dezinfekciju ruku i jede mrvice hleba sa poda kupatila - bez da koristi ruke. Kao da je životinja, a ne ljudsko biće.

Otac i maćeha optužili ga za samopovređivanje

Na potresnom snimku, koji je podelio KSAT, vide se Benjijev tata Brendon i maćeha Miranda Kasarez (25), kako policajci objašnjavaju da se dečak samopovređuje i nanosi sebi vidljive povrede.

"Gura prstve u oči i uvo", reči su oca.

Kasarez, koja je ranije ove godine osuđena na 25 godina zatvora zbog zlostavljanja svog pastorka, takođe se čuje na pomenutom snimku.

"On ima problema u ponašanju. Ustaje noću i odlazi u kuhinju i jede", izgovorila je.

Još jedan detalj zbog kog svi pitaju - kako niko nije primetio šta se krije iza ove neubedljive priče i pokušao da pomogne detetu - jeste gaza zalepljena za jedno uvo malog Bendžamina, zbog teških povreda. A ono što najviše zastrašuje je trenutak kada dečak, ispred svih nadležnih, od oca traži hranu - koju ne dobija.

Nije imao krevet, spavao na dušeku natopljenim mokraćom

Dečak sa ocem
Dečak sa ocemfoto: Printscreen/facebook/brendon Cevera

Crnooki dečak je, inače, bio jedini član porodice koji nije imao krevet. Spavao je na dušeku sa ćebetom natopljenim mokraćom. Bio je zaključan u svojoj sobi, a frižider i kuhinjski ormarići bili su, takođe, pod katancem kako bi ga monstruozni roditelji sprečili da uzme hranu u njihovom odsustvu, piše "Dejli Mejl".

Na snimku prikazanom na sudu javnost može da vidi kako su Bendžamina ispitivala dva policajca iz San Antonija. Pokazujući na njegove crne oči, upitali su ga šta mu se desilo, na šta je on odgovorio: "Uboo sam ih".

Policajac Omar Perez, jedan od dvojice policajaca, koji su zvali socijalnu pomoć, rekao je sudu da je Benji "imao vidljive povrede, rtačnije modrice u predelu očiju i trupa, te da je bio toliko mršav, da je mogao da mu vidi svaku kost".

Hitna pomoć je pozvana na lice mesta proverila dečakove vitalne funkcije i rekla da su po svim parametrima normalne.

Perez je pred sudom priznao da je trebalo da pozove socijalnu službu, napiše detaljan izveštaj i ispita slučaj do detalja, ali samo 25 dana kasnije Bendžamin je bio mrtav. Dva meseca pre svog 5. rođendana.

Ocu preti doživotni zatvor

Policaja i socijalna služba sada se suočava sa pitanjima - zašto su odugovlačili i dozvolili da ovaj jadni dečak umre?

Brendon Čevera negira da je naneo povrede detetu, a suočiće se sa doživotnim zatvorom ukoliko bude osuđen, a suđenje, koje je u toku, nastavlja se u ponedeljak.

01:51

SMRT BEBE U BAZENU U VRBASU, reporterka Kurira iznosi NAJNOVIJE informacije sa terena: Evo šta se desilo u trenutku tragedije

(Espreso/blic žena/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.