Najdeblji čovek na svetu je imao preko 600 kilograma, a danas je prava bomba: Skinuo više od pola tone i to ovako
transformaciaj najdebljeg čoveka na svetu, Foto: Printscreen/youtube/Mr.Darkman

KAKVA PROMENA

Najdeblji čovek na svetu je imao preko 600 kilograma, a danas je prava bomba: Skinuo više od pola tone i to ovako

Zbog njegove ekstremne težine, transport do bolnice zahtevao je specijalne mere, uključujući viljuškar i posebno konstruisan krevet

Objavljeno:

Ova neverovatna promena postala je moguća zahvaljujući podršci tadašnjeg kralja Saudijske Arabije, Abdulaha, koji je bio duboko potresen Khalidovom situacijom i odlučio da mu pruži neophodnu pomoć.

Kralj Abdulah je 2013. godine, kada je saznao za Khalidovo stanje, organizovao njegovo premeštanje u Rijad, gde su najbolji medicinski stručnjaci preuzeli brigu o njegovom zdravlju.

Slučaj je vodio tim od 30 medicinskih stručnjaka, koji su nadgledali njegov napredak i sproveli niz medicinskih tretmana, uključujući operaciju gastričnog bajpasa.

Zbog njegove ekstremne težine, transport do bolnice zahtevao je specijalne mere, uključujući viljuškar i posebno konstruisan krevet.

Khalid je tokom šest meseci uspeo da izgubi više od polovine svoje težine, zahvaljujući strogo planiranoj ishrani, programu vežbanja i intenzivnoj nezi.

Njegova mobilnost je postepeno poboljšavana, uključujući upotrebu posebno dizajniranih invalidskih kolica koja su mu omogućila da se uključi u fizikalnu terapiju. Međutim, i dalje je bio zavisan od pomoći drugih za osnovne aktivnosti.

U narednih 10 godina, Khalid je nastavio da gubi kilograme, postigavši težinu od 63,5 kg. Tokom ovog perioda, prošao je kroz nekoliko dodatnih operacija, uključujući uklanjanje viška kože, što je bio ključni korak za njegovo dugoročno zdravlje.

Uprkos teškom oporavku, Khalid je tokom celog procesa ostao pozitivan i nasmejan, a njegov podvig poslužio je kao inspiracija mnogima koji se bore sličnim zdravstvenim problemima. Njegova priča dokazuje da je, uz upornost, podršku i veru, svaka transformacija moguća.

Bonus video:

04:33

MARKO KON ISKRENO O BOLESTI: Smršao sam u cugu 45 kilograma!

(Espreso/alo/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.