UDOVICA GODINU DANA NOSILA BURMU SVOG POKOJNOG MUŽA: Onda je otrkila da nije njegova - istina ledi krv u žilama
Priča udovica Fren Bakri vas neće ostaviti ravnosdušnim, Foto: Printscreen

auu

UDOVICA GODINU DANA NOSILA BURMU SVOG POKOJNOG MUŽA: Onda je otrkila da nije njegova - istina ledi krv u žilama

Najpre je bila šokirana, a onda je odlučila da reši misteriju

Objavljeno:

Nakon smrti svog muža Ričarda u martu 2023, udovica Fren Bakri se čvrsto držala njegove burme, nalazeći utehu u nošenju dragocenog komada nakita na lančiću oko vrata. Međutim, samo nekoliko dana pre godišnjice braka 13. juna ove godine, Fren je otkrila zapanjujuću činjenicu — burma nije bila Ričardova, prema Evanston RoundTable.

Fren je lokalnom novinskom portalu rekla da je, nakon što je Ričard — penzionisani profesor fizike na Univerzitetu Loyola u Čikagu — preminuo u bolnici u Evanstonu nakon kratke bolesti, "nabavila lančić i stavila burmu oko vrata" kako bi se osećala povezanom sa svojim pokojnim mužem posle 58 godina braka.

Tog sudbonosnog dana u junu, slučajno je bila napolju upijajući sunčeve zrake kada je osetila potrebu da pregleda natpis na burmi i sa setom se priseti trenutka kada je prvi put stavila jednostavan zlatni prsten na Ričardov prst na dan njihovog venčanja.

Datum ugraviran na burmi je bio jasan
Datum ugraviran na burmi je bio jasanfoto: Profimedia

Tada je Fran shvatila da nešto nije u redu.

"Datum nije odgovarao," rekla je penzionisana socijalna radnica.

"Datum ugraviran na burmi je bio jasan. Tada sam shvatila, 'Bože moj, to nije njegova. To je nečija tuđa.'"

Nastavila je, "Nosila sam je godinu dana, i osećala sam se zaista slomljeno zbog toga. Bilo je šokantno da nešto ovako može da se dogodi."

Odlučna da reši misteriju, Fren je odnela burmu u lokalnu zlatarsku radnju kako bi stručnjak pažljivije pregledao blago izbledeli natpis pomoću lupe.

Zlatara je potvrdila da natpis glasi: "MG to GB July 20-08" — inicijali i datum venčanja nepoznatog para.

Onda je počela njena potraga za prstenom

Ova vest je navela Fren da se priseti stresnih dana koji su prethodili Ričardovoj smrti — kada je posetio hitnu pomoć i ubrzo završio na intenzivnoj nezi — u potrazi za tragovima o grešci sa burmom.

Onda je počela njena potraga za prstenom
Onda je počela njena potraga za prstenomfoto: Youtube printscreen/Croatia Records

Međutim, za udovicu koja tuguje, sećanje na te teške dane ostaje mutno.

"Moje sećanje na to vreme je jednostavno nestalo," rekla je Fren.

"Negde usput mi je neko dao Ričardovu burmu, ali sam se trudila da se setim kada sam dobila taj prsten i ne mogu da se setim."

Seća se da je jedna torba sa raznim ličnim stvarima iz Ričardovog boravka u bolnici nestala, prema navodima portala. Međutim, rekla je da veruje da je malo verovatno da je Ričardova burma bila u toj torbi.

Fren je potom zatražila pomoć od bolnice u Evanstonu i povezala se sa advokatom za pacijente, Dianom Alvarez, koja je sprovela sopstvenu istragu.

"Bila je veoma pažljiva," rekla je Fren o Alvarez. "Proverila je sva mesta na kojima je bio i sa obezbeđenjem."

Ne ostavljajući kamen neprevrnut, Fren je takođe preduzela težak korak da kontaktira mrtvačnicu bolnice, ali je naišla na još jedan ćorsokak. Tehničar joj je rekao "nije bilo nikoga u vremenskom okviru, kada je Ričard bio tamo, ko bi odgovarao."

U izjavi za Evanston RoundTable, vlasnik bolnice, rekao je da im je "duboko žao zbog okolnosti u vezi sa Ričardovom burmom."

Kompanija je dodala: "Ovo shvatamo vrlo ozbiljno i radimo marljivo na tome da pronađemo ovaj dragoceni predmet. Ohrabrujemo svakoga ko ima informacije o prstenu sa natpisom 'July 20-08 MG to GB' da kontaktira našu kancelariju za advokaturu pacijenata.

Što se tiče Fren, ona nastavlja svoju potragu i širi vest u lokalnoj Facebook grupi, Everything Evanston.

Rekla je da bi pronalaženje Ričardove burme "za nju značilo ceo svet."

"To bi vratilo deo njega i naše istorije," dodala je. "Bili smo u braku 58 godina. To je ceo život. Mnogo bi mi značilo," prenosi People.

Bonus video:

49:34

REDAKCIJA 01.08.2024. 3. DEO

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.