Bio je prava debeljuca, a onda se pretvorio u ovo: Evo kako sada izgleda neodoljivi mačak Aksel (VIDEO)
Mačka, Foto: Printscreen / Tik Tok / axel.biggiesmalls

urnebesno

Bio je prava debeljuca, a onda se pretvorio u ovo: Evo kako sada izgleda neodoljivi mačak Aksel (VIDEO)

Zbog svoje veličine zaradio je nadimak Bigi

Objavljeno:

Baš kao i ljudi, kućni ljubimci mogu lako postati gojazni ako ne vodimo računa o njihovoj ishrani. Gojaznost kod životinja izaziva razne zdravstvene probleme i značajno skraćuje njihov životni vek.

Jedan od primera borbe sa gojaznošću je mačak Aksel, koji je zbog svog stanja doveden u neprofitnu organizaciju u Ontariju. Ova organizacija se bavi spasavanjem životinja i specijalizovana je za slučajeve kojima je potrebna posebna nega i pažnja.

@axel.biggiesmalls Let’s talk Biggie Food ❤️ here is what he is currently eating and some affordable alternatives. If you have any other food suggestions please comment below! We’d love to hear it. #weightloss #chonkycat #fatcats ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Akselovi vlasnici su potražili pomoć, i od februara ove godine on je na posebnom režimu ishrane koji bi trebalo da mu pomogne da postepeno, ali sigurno, izgubi višak kilograma.

Na svom TikTok profilu, organizacija je podelila njegov dosadašnji napredak, koji je oduševio mnoge pratioce. Aksel je do sada uspeo da izgubi oko četiri i po kilograma. Na početku video snimka, koji prikazuje kako se mačak sada hrani, jasno se vidi koliko je veći od druge mačke u domu koja nema problem sa prekomernom težinom.

"Sada izgleda odlično", komentarisao je jedan korisnik TikToka.

Veterinarska klinika Belton objašnjava da je za zdrav gubitak težine kod ljubimaca prvo neophodno utvrditi da ne postoje drugi zdravstveni problemi koji su doveli do gojaznosti. Ako se utvrdi da takav problem postoji, potrebno ga je rešiti pre nego što se počne sa programom mršavljenja.

@axel.biggiesmalls Or your husband. Axel’s middle name is Jolene in our house 😂 #chonk #sleepingcat #snooze #bigisbeautiful ♬ original sound - Lulu and Boba

Kao i u svakom procesu gubitka težine, cilj je da ljubimac potroši više kalorija nego što unosi hranom. Važno je da mačka izgubi masne naslage, ali da zadrži mišićnu masu. Preporučuje se konsultacija sa veterinarom o tome kako povećati fizičku aktivnost ljubimca, smanjiti unos kalorija i prilagoditi način ishrane.

Priča o Akselu služi kao podsetnik vlasnicima kućnih ljubimaca da obrate pažnju na ishranu i fizičku aktivnost svojih mezimaca, kako bi im osigurali dug i zdrav život.

Bonus video:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.