OVO JE NAJVEĆA GREŠKA ZA ZALIVANJE BILJAKA: Ovo nikako ne radite, osušiće se
Cveće, Foto: Printscreen/youtube/Vườn & Nhà

video

OVO JE NAJVEĆA GREŠKA ZA ZALIVANJE BILJAKA: Ovo nikako ne radite, osušiće se

Poznat pod imenom @garden2table.australia, ovaj stručnjak je u videu svojim pratiocima pokazao pravilnu tehniku, a viralni snimak je brzo skupio više od 24.000 lajkova

Objavljeno:

Leto je vreme kada je potrebno da posvetite dodatnu pažnju nezi biljaka u bašti. Ako se prvi put ove sezone bavite baštovanstvom, važno je da proverite da li sve radite pravilno, jer od toga zavisi opstanak vaših biljaka.

Iskusni baštovan je na društvenim mrežama podelio korisne savete kako bi upozorio na čestu grešku prilikom zalivanja biljaka tokom vrućina, piše Mirror.

Poznat pod imenom @garden2table.australia, ovaj stručnjak je u videu svojim pratiocima pokazao pravilnu tehniku, a viralni snimak je brzo skupio više od 24.000 lajkova, prenosi Žena Blic.

@samuelshome I learnt this watering tip the hard way ☀️💦🌱 #urbangarden #water #sun #urbangardening #fyp #foryou ♬ Dance with Me - Ika

Upozorio je da izbegavate prskanje vode direktno na lišće biljaka, jer to može da dovede do ‘opekotina lišća od sunca’.

Opekotine na biljkama nastaju kada su previše izložene suncu. Kapljice vode fokusiraju sunčeve zrake na list i uzrokuju intenzivnu svetlost i toplotu koja može da ošteti ili uništi ćelije lista, što rezultira smeđom ili žutom bojom.

Ova šteta je slična opekotinama na našoj koži kada provodimo previše vremena na suncu bez kreme sa zaštitnim faktorom, posebno ako zalivamo biljke tokom najtoplijeg dela dana.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.