SLAVNU GLUMICU MUŽ ZATEKAO GOLU U KREVETU SA KOLEGINICOM: Posle toga je krenula da se bavi NAJSTARIJIM ZANATOM
Životna priča glumice Barbare Pejton, Foto: Youtube printscreen/Bento Club

životna priča

SLAVNU GLUMICU MUŽ ZATEKAO GOLU U KREVETU SA KOLEGINICOM: Posle toga je krenula da se bavi NAJSTARIJIM ZANATOM

Opijati su bili deo njene dnevne rutine, menjala muškarce i nudila svoje telo za uloge, a njena smrt podelila je Holivud

Objavljeno:

Pre Merilin Monro, Džejn Mejnsfild i Dajane Dors, među poznatim plavušama našla se Barbara Pejton. Glumica čiji je privatni život "goreo" od samog početka u Holivudu, pa sve do njene smrti 1967. godine.

Zbog izuzetne lepote i pojave su joj predviđali sjajnu karijeru, ali Barbaru su više privlačili alkohol, droga i loši momci.

Barbara Pejton rođena je 1927. godine kao Barbara Retfild u radničkoj porodici, a roditelji su joj emigrirali iz Norveške. Bila je jedino dete, a svoje detinjsto opisala je kao "užasavajuće". Više puta je isticala da je želela što pre da pobegne iz porodičnog doma, zbog roditelja koji su želeli sve da kontrolišu, što ona nije podnosila tokom celog života i niko nije moga da joj bude autoritet.

Imala je izraženu s*ksualnos koje je bila svesna, a koju je vrlo često koristila da bi kontrolisala muškarce. Prvi muškarac u njenom životu bio je prijatelj njenog oca sa kojim je bila u s*ksualnoj vezi.

Barbara Pejton
foto: Printscreen Instagram/barbarapayton3

Sa šesnaest godina zaljubila se u druga iz škole za kojeg se udala, ali je brak trajao samo nekoliko meseci. Preselila se u Holivud gde je započela karijeru glumice, ali je upoznala pilota Džona Pejtona za kojeg se udala, a zatim rodila i sina Džona Li Pejtona.

Nastavila je sa karijerom glumice i modela, ali njen brak ovo nije izdržao, pa se razvela. Ipak, tek nakon ovoga sledi onaj "začinjeni" deo njene karijere.

Barbara je bila rešena da uradi sve da bi joj karijera krenula uzlaznom putanjom, pa je tako vrlo brzo u Holivudu postala poznata kao devojka za žurke, glumica koja je vrlo često koristila s*ks za kontra usluge, a zatim bi ucenjivala producente i reditelje sa kojima je spavala kako bi dobila što bolje uloge.

Prvu ozbiljniju ulogu dobila je u filmu "Kiss Tomorrow Goodbye" sa Džejmsom Kegnijem. Nakon ovog filma svi su je želeli u svojim filmovima. Do kraja 1951. godine uspela je i postala veoma poznata kao "kraljica klubova".

Ubrzo se udala za poznatog glumca Frenčo Tona, ali je i ovaj brak okončan nakon godinu dana i to zbog skandala koji je do tada bio nezapamćen u Holivudu.

Barbara je započela aferu sa glumcem poznatim po problematičnom ponašanju Tomom Nilom dok je još bila u braku sa Frenčom Tonom, a on je bio na službenom putu. Ubrzo se Tom Nil uselio u njen stan, a za isti joj je stanarinu plaćao Frenčo Ton.

Barbara Pejton
foto: Printscreen Instagram/barbarapayton3

"Kada sam ga videla u bazenu, dok pliva, znala sam, to je to, ne postoji drugi muškarac za mene. Izgledao je tako dobro u kupaćem kostimu" izjavila je Barbara jednom prilikom.

Međutim, Barbari je izgleda odgovaralo da se viđa sa Nilom i Tonom u isto vreme, pa se na kraju ipak odlučila za Tona. Pošto Nil ne uzima "ne" kao odgovor, vratio se pred Barbarinu kuću gde je pretukao Tona, dok je Barbara sve gledala sa prozora.

Frenčo Tonu je nakon ove "seanse" slomljen nos i jagodična kost, a završio je i u bolnici zbog ovih povreda i potresa mozga. Povrede koje je tada zadobio zauvek su promenile lični opis Frenčo Tona.

Ipak, sve ovo izgleda da je "zagrejalo" Barbaru, pa se vratila Nilu i napustila ranjenog Frenčo Tona. Zajedno su Barbara Pejton i Tom Nil imali velike planove, pa i da pokrenu svoj rijaliti, ali ništa nije uspelo, pa su se na kraju razišli. Njihov brak trajao je svega dva dana, preciznije jedan vikend.

Tom Nil nakon ovoga postao je ozloglašen u Holivudu, a Barbara je dobila još jednu šansu i mnoge ponude za filmove, ali ih nije na pravi način iskoristila.

Njeno konstantno alkoholisanje, drogiranje i generalno problematično ponašanje na setu, vodilo je ka tome da se drugi glumci žale na nju i njeno ponašanje.

Barbara Pejton
foto: Printscreen Instagram/vintage_stardust

Tako je glumac Gregori Pek, tražio da dovedu drugu glumicu jer je sa njom bilo nemoguće raditi, a pevač i glumac Frenk Sinatra branio je u to vreme svojoj ženi, glumici Avi Gardner da se druži sa Barbarom nakon što ih je uhvatio gole i u pijanom stanju.

Nakon ovoga javnost je postala prilično nemilosrdna prema njoj, zbog alkoholizma i problema koje je sejala oko sebe.

Nastavila je sa starom praksom, nudila je producentima s*ksualne usluge za uloge, ali više niko nije želeo da je angažuje. Nudili su joj zato samo da bude sa njima, a zauzvrat su joj davali novac.

Tako je Barbara Pejton od perspektivne glumice završila kao elitna prostitutka, viđala se sa imućnim muškarcima, biznismenima, ljudima iz sveta filma, ali i kriminalcima. Svi su želeli da je imaju.

Ona je nastavila da se alkoholiše i drogira, a to joj je uništilo zdravlje. Izgubila je vitku figuru, ali i lepotu koja je krasila. Zbog ovoga su muškarci počeli da gube interes za nju.

Ipak, nastavila je da se bavi najstarijim zanatom i da se alkoholiše. Buran noćni život, kao i poroci, došli su joj glave. Barbara se jednog dana onesvestila na ulici. Prebačena je u bolnicu gde joj je konstatovano otkazivanje jetre.

Barbara Pejton preminula je ubrzo 1967. godine, a nakon ovoga javnost u Holivudu podelila se na dve strane. Jedna je smatrala da je Holivud izneverio Barbaru Pejton, a druga da je jedino ona kriva za sve loše što joj se dogodilo.

Do kraja je zadržala osmeh na licu i ljubaznost koja je krasila uprkos što je pratio imidž "problematične devojke".

Bonus video:

01:15

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.