DEVOJKU POGODILI LOPTOM TOKOM FUDBALSKE UTAKMICE PA JEDVA OSTALA ŽIVA: 18 sati krvarila i onesvestila, a onda...
Fudbalski teren, Foto: Espreso/Andrej Kosić

DA LI JE MOGUĆE?!

DEVOJKU POGODILI LOPTOM TOKOM FUDBALSKE UTAKMICE PA JEDVA OSTALA ŽIVA: 18 sati krvarila i onesvestila, a onda...

Dok je sudila fudbalsku utakmicu u Oslu, mladu Elu Skvajres (19) je iznenada pogodila lopta u stomak

Objavljeno:

Pala je na zemlju u bolovima, ali lekar koji ju je pregledao je rekao da nije ništa opasno. Sve se dešavalo prošlog avgusta na turniru u Oslu, a Ela je pogođena loptom posle samo pet minuta utakmice.

Ela se nije osećala dobro i napustila je utakmicu, a uveče je ipak otišla na pregled u bolnicu gde su doktori kontatovali da ima slomljeno rebro.

Međutim, kada se devojka iz Milton Kejnsa onesvestila u dvorištu bolnice, hitno su je poslali na pregled skenerom i utvrđeno je da joj je pukla slezina i da već 18 sati ima unutrašnje krvavljenje!

Lekari su joj rekli da je došla samo sat kasnije u bolnicu, ne bi više bila živa.

18 sati je imala unutrašnje krvarenje
18 sati je imala unutrašnje krvarenjefoto: Milan Markovic / Alamy / Alamy / Profimedia

- Posle udarca loptom u abdomen, pokušala sam da nastavim utakmicu, ali plakala sam od bolova i nisam mogla da dišem. Nisam znala šta da radim. Otišla sam do medicinskog šatora i tamo su mi rekli da sam samo nezgodno "napucana" i da je moguće da imam frakturu rebara. Potom su mi savetovali da se odmorim i da će sve proći samo od sebe. Međutim, kada sam došla u svoju sobu dobila sam visoku temperaturu i hvatala me je nesvestica - ispričala je Ela.

Posle operacije slezine, koja joj je spasila život, Ela je u bolnici ostala narednih pet dana, njene fotografije možete pogledati ovde.

- Nisam ni bila svesna koliko je situacija bila ozbiljna, sve dok mi tokom transfuzije jedan od doktora nije rekao: Da si čekala još sat vremena da potražiš pomoć, sada ne bi bila ovde. Tek tada sam shvatila koliko sam bila blizu smrti. Verujem da se sve dešava sa razlogom. Posle svega što se dogodilo, sasvim drugačije gledam na život i zahvalna sam što mogu da uživam u svakom danu. Da sam poslušala savet medicinskog osoblja na turniru, narednog jutra se ne bih probudila - izjavila je Ela koja se posle tri meseca potpuuno oporavila i nastavila da sudi fudbalske utakmice.

Bonus video:

02:33

DOKTOR OTKRIO ŠTA TREBA URADITI AKO DETE PROGUTA TVRD PREDMET! Pedijatar Milićević: U nekim slučajevima rešenje je samo OPERACIJA

(Espreso/T.M./srecnarepublika/Aleksandar Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.