ON IMAO 19 GODINA, A MIMI 39 KADA SU SE VENČALI I ZAPOČELI PAKAO: Rekao da joj da MENJA POL, a ona pristala uz PARE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/sweetlucybrownandbaileysascha

šok

ON IMAO 19 GODINA, A MIMI 39 KADA SU SE VENČALI I ZAPOČELI PAKAO: Rekao da joj da MENJA POL, a ona pristala uz PARE

Ovaj bračni par će vas šokirati

Objavljeno:

Saša Bejli, sin proslavljenog britanskog fotografa Dejvida Bejlija, otkrio je da je malo falilo da se uz pomoć savremene medicine pretvori u ženu nakon što je uoči razvoda upao u krizu polnog identiteta i upoznao se sa takozvanom "transmaxxing" scenom. Transmaxxing je relativno novi koncept u rodnom spektru koji se pojavio na određenim internet forumima, a podrazumeva mlade muškarce koji nemaju seksualne odnose i žele da promene pol u ženski "kako bi sebi olakšali život". Pristalice pokreta veruju da će na ovaj način "izbeći seksualno odbacivanje i sebi poboljšati život".

Ovaj 29-godišnjak, inače nekadašnji model, poželeo da prođe kroz promenu pola nakon što se slučajno na internetu uputio u ovu neobičnu subkulturu. Otišao je na desetominutni intervju u specijalističkoj klinici za rodna pitanja u Nagoji u Japanu, a ubrzo mu je prepisana hormonska terapija jer je verovao da je "rođen u pogrešnom telu".

Saša je sada u intervjuu za "Times" istakao da je to bio težak period za njega jer je imao užasne probleme u braku sa japanskom advokaticom Mimi Nišikavom, te da je planirao da se vrati u rodnu Englesku i da otpočne novi život kao "Saša bez s".

Međutim, on se sada ponovo identifikuje kao muškarac, nakon što je pronašao novu ljubav sa fotografkinjom Lusi Braun. Istakao je da veruje da su ga seksualno zlostavljanje u mladosti, kao i pokušaj samoubistva, doveli u situaciju da preispituje svoj identitet.

"Dok sam odrastao često mi je bilo teško da se identifikujem sa muškarcima i muškim likovima. Nekada sam voleo Ripli iz filma "Alien", jer je bila jaka i nije predstavljala osobu koja me je povredila, izgledala je potpuno drugačije", ispričao je za publikaciju.

Kada je u svom umu došao na ideju da postane žena, saopštio je to supruzi Mimi, za koju tvrdi da ga je podržala u tom naumu uz određene uslove. "Pokušala je da me natera da potpišem ugovor u kome sam saglasan da ću joj dati većinu svog novca dok budem u tranziciji i da ona može da bude sa kim god želi, ali da ja ostanem tu i da se pretvaram da nisam trans u dužem vremenskom periodu", otkrio je.

Saša kaže da je ideju o promeni pola dobio kada je na internet forumima naleteo na gore pomenuti pojam "transmaxxing". "To je oblik rešavanja problema. Kada razmišljate o takvim ljudima, morate da izuzmete sva osećanja i unutrašnje dileme, jer ono što oni pokušavaju da urade jeste da isprave sami sebe kako bi se pomirili sa nekom situacijom", objašnjava Bejli.

Kada se vratio u Englesku, Saša je bio spreman da započne projekat tranzicije i imao je obezbeđenu terapiju za prvi mesec, ali su mu kašnjenja u nabavci recepta za drugi mesec terapije dali vremena da razmisli. "Nisam hteo da počnem jer je najgora stvar koju možete da uradite da počnete, pa da stanete", prokomentarisao je.

Potom je upoznao Lusi Braun i ispričao joj šta planira da uradi, a ona je imala potpuno drugačiju reakciju od drugih ljudi. "Ponovila mi je moje rezonovanje i ja sam se samo smejao. Od tog trenutka sve se rasplelo samo od sebe", kaže Saša.

Buntovna adolescencija i brak sa 20 godina starijom advokaticom

Sašin otac Dejvid, koji sada ima 86 godina, je istaknuti britanski fotograf koji je sarađivao sa najpoznatijim ličnostima iz šoubiznisa. Bio je u braku i sa slavnom Ketrin Denev, a trenutno je u braku sa Sašinom majkom Katarinom Dajer, koja je takođe proslavljeni model. Odrastao je u idiličnoj porodičoj atmosferi na relaciji između Londona i njihovog seoskog imanja u Devonu, zajedno sa starijim bratom Fentonom i sestrom Palomom. Kako ima disleksiju, Saša se školovao privatno u specijalizovanoj školi, ali ju je u 16. godini napustio. Pošto je od majke nasledio čvrstu vilicu i vretenasto, koščato telo i bujnu, tamnu kosu, uspeo je da se probije u svetu modelinga, a manekenstvo ga je odvelo u Japan. Tada je kao 19-godišnjak upoznao advokaticu Mimi Nišikavu - bila je 20 godina starija od njega, ali privlačnost je bila neverovatno snažna.

Veza se odvijala neverovatnom brzinom - par se venčao posle samo tri meseca, a u početku su bili srećni i živeli su u Londonu. Međutim, vremenom je odnos postao sve toksičniji. "Došlo je do tačke u kojoj je sve bilo prilično strašno. Bilo je mnogo problema. Kada ste u takvoj situaciji počinjate da smišljate sve te razloge zašto ne treba da odete. Na neki način zarobljavate sami sebe", rekao je.

Krajem 2019. Saša je Mimi predložio da se presele u Japan i pokušaju da izgrade život iznova, ali su stvari počele da budu još gore - toliko strašne da je sredinom 2022. razmišljao da oduzme sebi život.

"Predomislio sam se u poslednjem trenutku. Posle toga nisam mogao da ustanem iz kreveta mesecima", priznao je i rekao da je tada počela da se kristališe ideja o promeni pola.

"To je bio način da ne moram da se ubijem, već da postanem neko nov. Kada sam na kraju odlučio da sam trans, osećao sam se sjajno jer sam se osećao kao da se krećem ka nekom cilju, ka nečemu što je moguće postići. Ako bih sledio taj put - uzimao hormone, uradio operaciju - onda bih se našao na mestu gde treba da budem. Kada si izgubljen, ovakva ideja ti menja sve", objasnio je.

Razgovor preko Gugl prevodioca kod psihijatra i utvrđivanje terapije

Posetio je psihijatra u privatnoj klinici u Japanu, a sa njim je komunicirao preko internet aplikacije za prevođenje, i posle 10 minuta razgovora rečeno mu je da je "transrodna osoba" i predata mu je kutija hormonske terapije. U tom trenutku odnosi u njegovom braku bili su toliko loši da je Saša pobegao u London - ovo je bila odluka koja ga je, kako će se dalje ispostaviti, spasila potencijalne katastrofe.

"Osećao sam da će se, ako odmah ne odem, dogoditi nešto katastrofalno. Tako da sam pobegao, imao sam "torbu za ne daj Bože" za koju Mimi nije znala i sledećeg jutra sam je zgrabio, otišao pravo na aerodrom u kupio prvu kartu za London", isprričao je rekavši da je odmah otišao kod roditelja i priznao im da želi da promeni pol.

Bili su puni podrške. "Podržali su grešku. To je na jednom nivou divno, ali nameće se drugo pitanje - kao da je društvo ucenjeno, jer ako ne podržavaju promenu pola, jedini izbor je da se to zabrani. Ili ste za ili ste transfobični; nema sredine", rekao je.

Saša je morao da pauzira svoje planove jer je želeo da bude siguran da će imati terapiju i za drugi mesec, a nije mogao da dođe do termina u državnoj zdravstvenoj službi (NHS).

"Pretpostavljam da mogu da kažem da me je sporost NHS-a spasila. Nije postojao način na koji mogu da znam kakav je osećaj biti žena jer to nikada nisam bio, pa je izjava: "Oh, osećam se kao žena" bila apsurdna. Shvatio sam još jednu stvar - da zapravo ne moram da menjam sebe spolja zbog onoga što osećam iznutra. Samo je trebalo da se pomirim s tim. Morao sam da se suočim sa stvarnim svetom i svojim problemima i to me je iznenadilo", priznao je.

Saša je dodao i da mu je dijagnostikovan PTSP kao posledica iskustava koje je doživeo u braku, pa se i dalje oseća "prilično izgubljeno", iako je to svakako mnogo bolje nego pre.

"Prolazak kroz bilo koje traumatično iskustvo zahteva vreme. Takođe, moram da se suočim sa činjenicom da je prošlo deset godina, da sam izgubio svoj dom, a da smo zajedno osnovali umetničku kompaniju i da je ona nestala sa našim razvodom", zaključio je.

Bonus video:

07:09

BRNABIĆ O IZBORIMA 2. JUNA: Bukvalno biraju gde će da izađu ili ne

(Espreso/Blic Žena/Espreso zabava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.