POGLEDAJTE!
MALO KO ZNA ZA OVO JELO, A SRBI SE U NJEMU DAVE: Da li možete da provalite šta je u ovom tanjiru? (FOTO)
Izgled baš ne odiše privlačnošću
Lokalni specijalitet i delikates u Adani, jelo sirdan, ne može se baš pohvaliti prijatnim izgledom.
Sirdan se pravi se od stomaka jagnjeta, a obično se puni začinjenim piriničem. Zanimljivo je da ovo jelo zahteva distribuciju mesa iz drugih gradova pošto se njegov intenzivan miris širi po svakom ćošku grada i leti to predstavlja veliki problem.
Meso je neophodno kuvati mnogo sati, a tokom konzumacije se preporučuju začini poput kumina ili čilija.
Izgled baš ne odiše privlačnošću.
Da li biste se usudili da probate ovako nešto?
Bonus video
(Espreso/Srbijadanas/Prenela D.Č.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!