recept
GULAŠ OD PEČURAKA U KOJEM ĆE UŽIVATI CELA PORODICA: Ovako najbolji GURMANI spremaju ovo PREUKUSNO jelo
Zapanjujuće slastan, a jednostavna recept koji morate probati!
Gulaš od pečuraka je izvanredno ukusan i hranljiv obrok koji će mnogima zagolicati sva nepca, a posebno ljubiteljima vegetarijanske kuhinje. Ovaj recept je idealan za sve koji žele da uživaju u bogatom ukusu gulaša, ali bez mesa.
Ovaj gulaš je odličan izbor za hladne dane, a takođe predstavlja i sjajan način da u ishranu uključite raznovrsno povrće koje će vas osvežiti i zasititi.
Sastojci:
500 g pečuraka
2 crvene paprike
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 krompira
2 kašike paradajz pirea
500 ml bujona od povrća
2 kašike brašna
2 kašike ulja
2 lovorova lista
So, biber, tucana paprika, suvi začin, svež peršun po ukusu
Priprema:
Pečurke očistiti i iseckati na listiće. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu i krompir iseći na kockice. Crvenu papriku ispeći u rerni, oljuštiti je, iseckati na kockice i staviti sa strane.
U većem loncu zagrejati ulje, dodati crni luk i prodinstati ga. Zatim dodati šargarepu, krompir i pečurke, pa dinstati dok povrće ne omekša. Dodati paradajz pire i sitno iseckan beli luk, promešati i dinstati još par minuta. Posuti brašnom, promešati, pa naliti bujonom. Dodati lovorov list, so, biber, tucanu papriku i suvi začin po ukusu.
“Krčkati” gulaš oko 20-30 minuta, dok tečnost ne ispari i dok gulaš ne dobije željenu gustinu. Na kraju dodati ispečenu crvenu papriku, promešati i skloniti sa vatre.
Poslužiti topao gulaš posut svežim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!