ODVRATNO
8 MILIONA LJUDI SE ZGROZILO KADA JE POGLEDALO SNIMAK PRAVLJENJA ŠUNKE: Okrenuće vam se ŽELUDAC naopačke (VIDEO)
Tehnika kojom se pravi šunka otkriva nam mnogo o samom sastavu iste, ako ste mislili da se pravi od komada mesa od koga biste napravili ručak, istina je drugačija.
Na snimku se vidi kako radnik u fabrici struže ružičastu supstancu u žuti kontejner, koji se zatim ostavlja da se osuši i izravna.
Nakon toga, posude se stavljaju u rernu i dobijaju braon i hrskav izgled. Nakon toga, mašina ih seče, otkrivajući ružičastu unutrašnjost.
Ova tehnika se koristi za pravljenje kriški šunke od mehanički dobijenog mesa. Objašnjavajući proizvodni proces, dijetetičarka Keri Rukston je primetila: „Svi mali komadići koji su ostali na kosti biće očišćeni vodom pod visokim pritiskom. Kada je u pitanju rolovana šunka, mnogi je doživljavaju kao bolji izbor u nekuvanom stanju. Međutim, ključno je shvatiti da je meso u rolovanoj šunki često mešavina raznih životinja".
S obzirom na ovo, Rukston predlaže pojedincima da ulažu u meso najvišeg kvaliteta u okviru svojih mogućnosti i da umere potrošnju.
Pregledi snimka na TikToku premašili su osam miliona.
(Espreso/alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!