recept
OVO JE LETNJA VERZIJA ČUVENE MARKIZA TORTE KOJU SRBI OBOŽAVAJU: Lagana i osvežavajuća, TOPI SE u ustima
Ako volite voćne torte, onda probajte i letnju markizu
Markiza je jedna od najpopularnijih srpskih torti, a njena priprema je zaista jednostavna. Osnovni sastojci su piškote i čokoladni fil, a sve je spremno za manje od pola sata.
Predlažemo vam da napravite i letnju verziju čuvene markiza torte, koja je lagana i osvežavajuća, a pravi se od sezonskog voća, kao što su maline.
Za fil:
300 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
500 ml slatke pavlake
250 g malina (može i jagoda)
30 g šećera
1 kašika vode
Sastojci za koru:
400 g piškota
200 ml mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte u umućeni krem sir i sjedinite mikserom. Piškote umočite u mleko, pa poređajte po dnu okruglog kalupa, kao i po ivicama. Maline sipajte u šerpu sa šećerom i vodom i kuvajte dok smesa ne krene da ključa, uz neprestano mešanje.
Sipajte maline u fil i promešajte. Pola fila sipajte u kalup, pa poređajte piškote umočene u mleko, a zatim sipajte još jedan red fila. Ukrasite jagodama ili malinama i stavite u frižider sa sat vremena.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!