jezivo!
SVET JE ŠOKIRAN KINESKIM JELOM KOJE JE POSTALO HIT: Nećete verovati KOJU STVAR STAVLJAJU U USTA, ovo je BIZARNO
Da li ste videli da je počelo da se sliži prženo kamenje kao prilog uz glavno jelo
Suodiu, je tradicionalno kinesko jelo koje se služi kao prilog uz glavno jelo
Ovo jelo je u poslednje vreme izazvalo radoznalost mnogih na kineskim društvenim mrežama.
Ono se konzumira tako što se kamenčići sisaju i uživa se u bogatom i začinjenom ukusu. Kada se kamenčići isisaju, jenostavno se - ispljunu. Otuda i naziv jela suodiu, što znači "usisati i odložiti".
Oni sipaju čili ulje na kamenčiće koji cvrče na roštilju, zatim ih posipaju umakom od belog luka i proprže s mešavinom belog luka i paprike narezane na kockice.
Jelo potiče iz istočne kineske provincije Hubei. I sami kuvari koji ga pripremaju, raduju se prženim kamenčićima.
Bonus video: Značenje dragog kamenja
(Espreso/Alo!)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!