Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
NJAMI
TAJNA ZA KIFLICE KOJE OSTAJU MEKANE I POSLE TRI DANA: Testo će vam biti vazdušasto i PUNO FILA (RECEPT)
Jedostavno im nećete moći odoleti
Objavljeno:
Sastojci za testo:
1kg brašna
40gr svežeg kvasca
20ml mlakog mleka
2 kašičice šećera
100ml mlake vode
100ml ulja
250ml mleka
2 belanca
ravna supena kašika soli
Sastojci za fil:
250gr otopljenog maslaca
2 žumanca
Sir
Priprema
Aktivirati kvasac, nakon toga umesiti testo. Ostaviti da odmori i praviti oblike, dodavati premaz i sir. Premazati žumancem i posuti susamom. Peći na 180 stepeni 25min.
Prijatno!
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!