NJAMI
POTOPITE MESO U JABUKE: Ručak gotov kroz samo PAR MINUTA, oduševite ukućane ovim UKUSOM (RECEPT)
Poslužite sa prilogom od pire kormpira ili salatom po želji.
Bela vešalica, ili šnicla od krmenadle tj. svinjskog karea jeste dobar izbor mesa za pečenje na brzinu odnosno za pečenje na roštilju, a u nedostatku roštilja možete je peći i u gril tiganju.
Sastojci:
1 svinjska bela vešalica oko 400 g,
1 sveža ljuta paprika,
2 kašike ulja,
2 kašike putera,
2 kisele jabuke,
so, biber.
Napomena:
Umesto vešalice možete koristiti i klasično isečene krmenadle sa ili bez kostiju, ili medaljone od svinjskog filea. Bitno je da to bude meso koje se veoma kratko peče.
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i premažite uljem. Jabukama izvadite sredinu sa košticom i isecite ih na kriške.
Vešalicu ispecite na dobro zagrejanom gril tiganju ili roštilju po 3-4 minuta sa svake strane (dužina pečenja zavisi i od debljine mesa). Pečeno meso izvadite na tanjir i ostavite na toplom mestu da e odmori dok pripremite jabuke.
U tiganj u kojem ste pekli meso dodajte kašiku ulja i ispecite isečene jabuke dok ne porumene, što je po 2-3 minuta sa obe strane. Kada se jabuke ispeku sipajte čašicu jabukovače i flambirajte (ako nemate plinski šporet sa gorionikom, zapalite upaljačem). Kada alkohol izgori, dodajte puter i promešajte samo koliko je potrebno da se otopi.
(Espreso/Kuvarancije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!