Ceremonija potpisivanja sporazuma: Vučić i Erdogan prisustvuju, prvi potpis na Memorandum o razumevanju MUP
Vučić i Erdogan, Foto: Zorana Jevtić

poseta

Ceremonija potpisivanja sporazuma: Vučić i Erdogan prisustvuju, prvi potpis na Memorandum o razumevanju MUP

Objavljeno: 13:17h
Liveblog
13:13h

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsednika

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsednika - Vučića i Erdogana.

Potpisani su Memorandumi o razumevanju između ministara MUP, zatim u oblasti rada i socijalne politike, privrede, energetike i rudarstva, trgovine (slobodna trgovina), sporta...

Izmena: 13:17h
13:12h

Održana četvrta sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske

Nakon četvrte sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske uslediće potpisivanje sporazuma o saradnji i izjave dvojice predsednika.

Četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske bila je predvođena predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Republike turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

12:25h

Vučić: Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji

Predsednik Vučić je na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Turske istakao da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Srbiji i da će razgovarati o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

11:34h

Vučić: Poseta jednog od najuticajnijih državnika za Srbiju je uvek velika čast

Poseta jednog od najuticajnijih državnika savremenog sveta, kakav je predsednik Erdogan, za Srbiju je uvek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obeležena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Na političkom planu, ova poseta daje zamah jačanju odnosa između naše dve zemlje, čime doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, regionu koji je neretko kroz istoriju bivao opterećen sukobima i napetostima, željan mira i istinskog prosperiteta. Turska i Srbija imaju dugu istoriju saradnje, a upravo ovakvi susreti pružaju priliku za produbljivanje tih veza, posebno u oblasti bezbednosti i ekonomije.

Ekonomija je još jedan od ključnih aspekata ove posete. Turska je jedan od najvažnijih investitora u Srbiji, a razgovaraćemo o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

Zato je ova poseta važna za nas, jer predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima, jačajući platformu za budući dijalog i saradnju, kao ključnih faktora za mir i stabilnost na Balkanu.

Dobro nam došli, poštovani predsedniče Erdogan!, pourčio je predsednik Vučić na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

11:19h

Plan posete

Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbija i razgovora Erdogana sa predsednikom Srbije, njih dvojica će prisustvovati četvrtoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske i potpisivanju sporazuma o saradnji.

Erdogan će tokom popodneva sa Vučićem prisustvovati i Biznis forumu Srbija-Turska u hotelu Hajat.

Tokom Erdoganove posete Beogradu trebalo bi da bude potpisano više dokumenata - memoranduma o razumevanju i saradnji Srbije i Turske, u oblastima rada, zapošljavanja i socijalne sigurnosti, privrede, industrije i tehnologije, energetske tranzicije, medija i informisanja, omladine i sporta, upravljanja katastrofama, kao i o saradnji u vanrednim situacijama.

11:15h

Sastanak predsednika Vučića i Erdogana u četiri oka

Posle svečanog dočeka, predsednici su ušli u Palatu Srbija gde će razgovarati u četiri oka

11:08h

Intonirane himne

Intoniranjem himni dveju država, crvenim tepihom i gradom počeo svečani doček.

Vučić i Erdogan
Vučić i Erdoganfoto: Printscreen/RTS
Izmena: 11:16h
11:08h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić domaćin je predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji u zvaničnoj poseti Srbiji boravi 10. i 11. oktobra. Danas, drugog dana posete, Vučić je svečano dočekao Erdogana ispred Palate Srbija.

Prema planu posete, posle svečane ceremonije dočeka ispred Palate Srbija, sledi sastanak sa domaćinom predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom i četvrta sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, te potpisivanje sporazuma o saradnji.

Kako je najavljeno, predsednici Vučić i Erdogan prisustvovaće biznis forumu.

Izmena: 11:15h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.