Predsednik Srbije govorio na Samitu o budućnosti
Aleksandar Vučić, Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

njujork

Predsednik Srbije govorio na Samitu o budućnosti

On govori na Samitu o budućnosti o važnim temama.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Njujorku gde će se u utorak obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

On govori na Samitu o budućnosti o važnim temama.

"Veoma sam srećan što sam prisutan na ovom Samitu o budućnosti. Ne želim da ponavljam prazne priče o poštovanju Međunarodnog prava jer ono važi samo za male i nejake i samo u slučajevima kad ih ne napadaju veliki", rekao je Vučić.

Podsetimo, u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku danas je počeo dvodnevni Samit o budućnosti, u okviru 79. sednice Generalne skupštine UN, koji je uvod u generalnu debatu sednice u utorak, 24. septembra, a na kojem učestvuje i predsednik Srbije, koji će govoriti na drugoj plenarnoj sesiji.

Inače, u okviru dvodnevnog samita održava se nekoliko sesija, a razgovaraće se o unapređenju globalnog sistema za sadašnje i buduće generacije, o jačanju multilateralizma za međunarodni mir i bezbednost, zajedničkoj digitalnoj budućnosti, zatim o transformisaranju globalnog upravljanja i Agendi za održi razvoj 2030.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera.

01:53

SKANDALOZNE IZJAVE BAJDENA I KLARKA POSLEDICA DIPLOMATSKOG USPEHA SRBIJE Bulatović: Njihov uzrok je naša sjajna pobeda u UN

(Espreso/telegraf/Prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.