"Bio je i ostao evergrin srpske muzičke scene" Ivica Dačić se oglasio povodom smrti Bore Čorbe i uputio jaku poruku
Ivica Dačić, Foto: Nemanja Nikolić

izrazio saučešće

"Bio je i ostao evergrin srpske muzičke scene" Ivica Dačić se oglasio povodom smrti Bore Čorbe i uputio jaku poruku

O našem Bori Čorbi govorićemo uvek sa divljenjem i dubokim poštovanjem, jer njegov doprinos srpskoj kulturi je od neizmernog značaja", poručio je u telegramu saučešća ministar Dačić.

.

Objavljeno: 09:39h

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je najdublje saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti ovog čuvenog srpskog rok muzičara, pesnika i književnika.

.

"Povodom smrti Bore Đorđevića, našeg dragog Bore Čorbe, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz Borinu muziku odrastale su i stasavale mnoge generacije i naša sadašnja omladina rado sluša sve njegove pesme. Muzika koju je ceo život posvećeno i s ogromnom ljubavlju i talentom stvarao, apsolutno je bezvremena i nastaviće da inspiriše mnoge generacijama. Borino stvaralaštvo ostaje evergrin srpske muzičke scene zbog specifičnog stila, senzibiliteta i istinskog umetničkog dara koji je posedovao. O našem Bori Čorbi govorićemo uvek sa divljenjem i dubokim poštovanjem, jer njegov doprinos srpskoj kulturi je od neizmernog značaja", poručio je u telegramu saučešća ministar Dačić.

Biografija Bore Čorbe

1 / 6 Foto: © ATA Images

Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba (Čačak, 1. novembar 1952) srpski je rok muzičar i pesnik. Đorđević je glavni vokal i tekstopisac rok grupe Riblja čorba od njenog osnivanja 1978. godine. Pre toga je bio član muzičkih grupa Suncokret i Rani mraz. Bora Čorba je jedan od najpoznatijih muzičara srpske i jugoslovenske rok scene, sa velikim brojem obožavatelja, kao i upečatljiva i uticajna javna ličnost.

Bio je član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz (sa Đorđem Balaševićem).

U Beogradu je upisao V beogradsku gimnaziju, potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

03:15

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker

(Espreso/Blic/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.