"Nadam se da će ludilo mržnje u svetu prestati": Oglasio se predsednik Vučić povodm atentata na Trampa
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

izrazio zabrinutost

"Nadam se da će ludilo mržnje u svetu prestati": Oglasio se predsednik Vučić povodm atentata na Trampa

Predsednik Vučić poručio je da se nada da će to ludilo mržnje koje se širi svuda po svetu da prestane i poželeo Trampu brz oporavak

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Kairu izrazio zabrinutost zbog napada na Dolanda Trampa i poručio da se nada da će to ludilo mržnje koje se širi svuda po svetu da prestane i poželeo Trampu brz oporavak.

"Želeo bih još jednom da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili noćas u SAD, pokušaj atentata na bivšeg predsednika i što je još važnije predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz oporavak", rekao je Vučić novinarima posle sastanka u Kairu sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Vučić je rekao da se nada da će prestati to ludilo mržnje koje se širi svetom i da će, kako je rekao, postojati veće poštovanje.

"I da će biti manje agresije posebno od onih koji uvek drugima prebacuju da su agresivni a najčešće baš sa te strane dolaze napadi. Verujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uverenje da ćemo i mi u Srbiji uspeti da sačuvamo razum i da razumemo koliko je mir važan i koliko je stabilnost važna i da guramo zemlju napred", naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/TV Pink

"Veoma precizno sam govorio u petak. Iskoristio sam jednu sintagmu perverzno inverzno, možete i tu da napravite inverziju. Sve što se govori i radi sve je suprotno. Dakle, svi u takozvanim vuk liberalnim pokretima koji pričaju protiv agresije su najagresivniji. Kada vam kažu da te kazni alah onda je to plemenito i kriv je onaj koji je meta tog napada. Kada vam kažu da vam decu treba tuširati uranijumom nije kriv taj što je rekao, treba stati u zaštitu takvih treba osuditi onoga koji treba da bude ubijen osiromašenim uranijumom. To vam je kao i sa tom pričom. Podsetiću vas na reakcije zbo jednog udarca, običnog udarca koji smo mi osudili, a ne atentata poput atentata na Fica, Trampa. Ovo je čisti akt mržnje. Čuli ste onog ko je to uradio da je rekao da mrzi Trampa i republikance. Ako se zalažete za mir, onda kažu: "a, ne, ne. Ti nisi za mir već protiv naše pobede nad Rusijom." Bukvalno je sve obrnuto. Kada vam neko govori o nezavisnim medijima vi unapred znate. Samo napravite inverziju i znate šta je istina.

Bivši predsednik SAD upucan u uvo, napadač identifikovan

Donald Tramp upucan je na mitingu u Pensilvaniji dok je držao govor, a metak ga je pogodio u gornji deo uveta. Tajna služba hitno je reagovala i napadač je likvidiran.

Kako je saopšteno od strane zvaničnika SAD, napadač je imao samo 22 godine i registrovani je republikanac.

Bonus video:

02:55

TRAMPU SUDSKI PROCESI UVEĆALI POPULARNOST? Jakšić: Bajden je najslabiji u onome što je građanima PRESUDNO, većina je nezadovoljna!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.