Maloletni bratanac Uroša Blažića slučajno pronašao revolver ubice pored kreveta: Otkriveni novi detalji
Uroš Blažić, Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

nastavak suđenja

Maloletni bratanac Uroša Blažića slučajno pronašao revolver ubice pored kreveta: Otkriveni novi detalji

Nastavak suđenja Urošu Blažiću ponovo je podiglo veliku prašinu u javnosti, a Kurir televizija otkrila je najnovije detalje nakon novog ročišta

Objavljeno:

Nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet,a ranio 12 osoba. Saslušani su veštaci, a prikazane su - fotografije i snimci pretresa objekata gde je pronađeno oružje. Sledeće ročište zakazano je za 14. novembar, a najnovije detalje za Kurir televiziju otkrila je novinarka Slađana Nedeljković.

- Na današnjem suđenju sudski veštaci su bili glavni svedoci na samom početku suđenja. Marija Panić, sudski veštak koja je psihijatrijski veštačila Uroša Blažića i njegovog oca, rekla je da je Uroš Blažić bio svestan tokom izvršenja krivičnog dela. Takođe je istakla da on u tom trenutku nije bio pod uticajem psihoaktivnih supstanici o čemu su govorili Blažićevi svedoci na prethodnim ročištima. Nakon nje svedočio je i sudski veštak Dejan Janković koji je vršio obdukcioni nalaz petoro ubijenih i koji je rekao da se treba odrediti blizina sa koje je ubica pucao na žrtve.

Uroš Blažić
Uroš Blažićfoto: Nenad Kostić

- Uroš Blažić je po drugi put stao za sudsku govornicu nakon iznošenja dokaza, tačnije audio snimka u kojem se čuo njegov razgovor sa roditeljima gde je napomenuo da je revolver doneo u porodičnu kuću i da ga je nehotice njegov maloletni bratanac pronašao. Revolver je prema njegovim rečima jedno vreme držao u ormaru, a kasnije ga je držao u potkrovlju.

Nakon suđenja za Kurir televiziju obratila se i majka jednog od nastradalih u masakru:

02:35

Kurir televizija nakon suđenja Urošu Blažiću u razgovoru sa majkom jednog od nastradalih

- Sve ovo što gledamo na suđenju je tako jadno, bedno i strašno za nas roditelje. Imam osećaj da ubica ima sva prava, a mi roditelji nikakva. Ubio nam je decu, a sada postepeno ubija i nas.

Bonus video:

06:39

NE PUCAJTE, NISAM NAORUŽAN, NEMOJTE ME UBITI Bivši policajac: Blažić je ovo rekao što znači da je bio URAČINLJIV TOKOM MASAKRA

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.