Hitno se oglasila čačanska bolnica nakon što je beba umrla na odeljenju: Ovo su koraci koji će biti sprovedeni!
Hitna pomoć / ilustracija, Foto: Beta

tragedija u bolnici

Hitno se oglasila čačanska bolnica nakon što je beba umrla na odeljenju: Ovo su koraci koji će biti sprovedeni!

Nesuđeni deda preminule bebe istakao je da je beba svih devet meseci bila zdrava, a trudnoća uredna

Objavljeno:

Nakon što je Srbiju obišla vest da se novorođenče ugušilo na odeljenu ginekologije u čačanskoj bolnici, a da su lekari porodilju pre toga nekoliko puta vraćali kući govoreći da nije termin za porođaj iako je to bio 12. oktobar, oglasila se i Opšta bolnica u Čačku, kratkim saopštenjem.

- Povodom vašeg maila od 22.10. 2024. godine, a koji se odnosi na događaj u vezi sa porodiljom A. V. obaveštavamo Vas da je o celokupnom događaju obavešteno nadležno Ministarstvo zdravlja RS i nadležni zdravstveni inspektor. Takođe, po nalogu direktora ustanove biće urađena vanredna unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice Čačak”, saopšteno je za RINU u OB Čačak.

Bolnica u Čačku
Bolnica u Čačkufoto: RINA

Nesuđeni deda preminule bebe istakao je da je beba svih devet meseci bila zdrava, a trudnoća uredna, ali kako je rekao, do problema je došlo pred sam porođaj jer su trudnicu vraćali kući sa stomakom do zuba nekoliko puta.

- Porodilja iz Ivanjice nosila je zdravu bebu punih devet meseci. Termin za porođaj je bio 12. oktobar, ali je ordinirajući doktor ženu vratio kući rekavši da još uvek nije termin. Ona je potom ponovo došla 14. oktobra, pa opet 16., i zadnji put u petak 18. oktobra. Po nalazu doktora sve je bilo u redu, ali je svaki put vraćena kući jer joj je rečeno da nije termin za porođaj, kaže Ivanjičanin.

On dodaje da je trudnica iz Ivanjice konačno 20. oktobra primljena na odeljenje u 17 časova, međutim beba se ugušila.

- Kada je sve bilo kasno uradili su carski rez. Beba je bila u teškom stanju. Navodno su radili reanimaciju ali bezuspešno. Ubili su je svojim neradom, javašlukom, neznanjem. Da nesreća bude još veća trudnica je dugo čekala da ostane u drugom stanju i ne zna se da li će ponovo uspeti. Mnogo nam je teško, znamo da našeg nesuđenog unuka ništa neće vratiti, ali želimo da kažemo šta nam se desilo, želimo samo da se nikome i nikada ovakvo nešto ne ponovi zbog nepažnje lekara. Želimo samo da ova tužna istina ugleda svetlost dana, kaže vidno potresen ovaj Ivanjičanin.

Ono što je takođe pored ove tragedije, dodatno pogodilo ovu unesrećenu porodicu, jeste reakcija doktorke koja je vodila trudnoću, a i tu noć porodilji i uradila carski rez.

Bonus video:

04:38

Šest meseci krili od mene da mi beba nije imala kiseonik na porođaju, a danas ima cerebralnu paralizu Lekari ostali u šoku posle bolnih reči neutešne majke

(Espreso/RINA/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.