Novi momenti u slučaju nestanka srpske snajke: FBI i beogradsko VJT udružili snage - evo šta se sada desilo!
Nestala Ana Knežević, Foto: Društvene mreže

otriveno

Novi momenti u slučaju nestanka srpske snajke: FBI i beogradsko VJT udružili snage - evo šta se sada desilo!

Španski mediji su otkrili i da je vlasnik renta kar agencije iz koje je iznajmio "pežo" u Beogradu potvrdio da je automobil vraćen sredinom marta, kao i da su stakla na "pežou" zatamljena, stavljen novi ram registarskih tablica kao i da je automobil prešao skoro 4.800 kilometara

Objavljeno:

U istrazi koju FBI vodi protiv srpskog državljanina Davida Kneževića zbog nestanka njegove supruge Ane Knežević 2. februara u Madridu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je po zamolnici kolega iz Sjedinjenih američkih država do sada saslušalo nekoliko svedoka i naložilo analizu baznih stanica, kako bi se utvrdilo kretanje osumnjičenog u vreme nestanka njegove supruge.

Podsetimo, Knežević je uhapšen u maju čim je iz Beograda doleteo u Majami i od tada je u pritvoru, bez mogućnosti izlaska uz kauciju. Na teret mu je stavljeno da je iznajmio "pežo" u Beogradu, promenio mu tablice i zatamnio stakla, odvezao se do Madrida, a potom pokušavajući da onemogući da ga snime kamere u zgradi u kojoj je Ana živela, tako što ih je poprskao sprejem. Njeno telo, kako sumnjaju istražitelji, iz stana je izneo u velikom koferu. Inače, o sudbini Ane Knežević, i dalje se ništa ne zna, a agenti FBI pokušavaju da pronađu nove tragove, zbog čega je u istragu uključeno i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Ana i David Knežević
Ana i David Kneževićfoto: Broward County Sheriff, Društvene mreže

- Prošle sedmice je u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu održan sastanak sa agentima FBI-a, koji su najavili da će poslati još jednu zamolnicu za međunardonu pravnu pomoć radi preduzimanja nekoliko dodatnih dokaznih radnji. Po zamolnicama postupa VJT u Beogradu u saradnji sa policijom - rekao je izvor Kurira.

U prethodnom periodu VJT u Beogradu je već prikupilo i poslalo kompletan dokazni materijal koji je pribavilo postupajuci po zamolnicama FBI i španske policije - potvrđeno je za Kurir iz ovog tužilaštva. Kako navode, španski istražitelji, za sada nemaju nove zahteve.

Kako je Kurir pisao, španski mediji objavili su da je na osnovu njihovog i zahteva FBI VJT u Beogradu saslušalo roditelje osumnjičenog Davida Kneževića. Kneževićev otac, kako su naveli, odbio je da svedoči protiv sina, dok je majka Biljana pristala da da izjavu.

- Majka Biljana je govorila o odnosima između sina i snaje. Međutim, kada su joj agenti pokazali sliku muškarca, za kog veruju da je upravo njen sin, i to dok kupuje sprej u prodavnici u blizini stana u kom je poslednji put Ana videna u Madridu i zamolili je da kaže da li prepoznaje osobou, majka osumnjicenog je samo kratko izjavila "ne želim da odgovorim" - preneli su španski mediji. Kako Kurir saznaje, u međuvremenu je tužilaštvo saslušalo još nekoliko svedoka, među kojima je i jedan rođak osumnjičenog iz Niša.

David Knežević
David Kneževićfoto: Broward County Sheriff

- Izjave su dali i stanodavac od kog je Knežević iznajmio stan u Srbiji, zatim dva vlasnik renta kar agencije, rođak iz Niša, kao i čovek kod kog je navodno dovezao iznajmljeni "pežo" da mu zatamni stakla - kaže izvor Kurira i dodaje da je takođe rađena i analiza baznih stanica, kako bi se utvrdilo kretanje Davida Kneževića u vreme dok je boravio u Srbiji.

Prethodnih meseci, španski istražitelji i FBI tragali su za Aninim telom u razlicitim delovima Španije i Italije, a informacije koje bi bile važne za slučaj, kako su potvrdili, pokušavaju da prikupe i u Srbiji.

Španski mediji su otkrili i da je vlasnik renta kar agencije iz koje je iznajmio "pežo" u Beogradu potvrdio da je automobil vraćen sredinom marta, kao i da su stakla na "pežou" zatamljena, stavljen novi ram registarskih tablica kao i da je automobil prešao skoro 4.800 kilometara.

Bonus video:

03:54

BRZE VESTI 14.10.2024

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.