Ratko i Jadranka voleli se više od 50 godina: Sahranjen par iz Rakovice koji je stradao u požaru, evo ko su bili
Foto: kurir.rs

tragedija

Ratko i Jadranka voleli se više od 50 godina: Sahranjen par iz Rakovice koji je stradao u požaru, evo ko su bili

Vatrogasci spasioci uspeli su da lokalizuju požar, ali su nažalost pronađena njihova ugljenisana tela

Objavljeno:

Bračni par Miljković, Ratko (79) i Jadranka (74) nastradali su u požaru koji je buknuo pre nedelju dana u njihovom porodičnom stanu u Rakovici. Avio-mehaničar i njegova supruga, inače doktorka koja je pomagala svima, sahranjeni su juče na groblju Orlovača.

Da podsetimo, požar je buknuo u ranijem jutarnjim časovima 7. oktobra u Ulici Luke Vojvodića u Rakovici. Vatrogasci spasioci uspeli su da lokalizuju požar, ali su nažalost pronađena njihova ugljenisana tela. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt bračnog para Miljković.

- Ratko i Jadranka sahranjeni su juče na groblju u Orlovači, na večni put su ih pored ćerke, zetova i unučića ispratili brojni rođaci, prijatelji i komšije - navodi naš sagovornik i dodaje da još uvek istraga nije pokazala kako je došlo do vatrene stihije. Inače, kako smo prenosili, požar je prema rečima komšija, izbio zbog plinske boce ili laptopa.

Prema rečima komšija, Ratko i Jadranka su bili u penziji i imali su skladan brak koji je trajao više od 50 godina, a imali su i veoma aktivan društveni život.

- Voleli su se, videlo se nekako da imaju neku čistu ljubav, zdravu povezanost. Lepo su živeli, a Jadranka je pomagala svima, verujte to je bila žena koja je znala da nosi ljudima terapije na vrata, da ih pregleda usred noći. Donosili su joj analize da im protumači - kaže sagovornik i dodaje:

- Kada su došli u penziju, stalno su negde išli. Čuo sam da su rezervisali banju, ali nažalost dogodio se požar u kome su stradali i nisu otišli... Išli su na izlete, na koncerte, voleli su tu neku klasičnu muziku. To su bili dobri i obrazovani ljudi.

Umrlica bračnog para Miljković
Umrlica bračnog para Miljkovićfoto: kurir.rs

Kako smo ranije preneli, komšija je otkrio da isprva nisu znali da je došlo do požara. Takođe, kako nam je objasnio nakon eksplozije koja se dogodila on je u papučama i pidžami izašao iz stana i saznao o čemu se radi.

- Spavao sam i odjednom sam čuo bam. Verujte, to je tako puklo da sam mislio da se ruši cela zgrada. Iskočio sam iz kreveta. Uplašio sam se. Sa komšijama smo zvali vatrogasce, policiju i Hitnu, ali smo se plašili da su uopšte živi. Komšija je pokušao da razbije vrata, gurali su ih, rukama i nogama, ali nisu uspeli. Vatrogasci su brzo došli i oni su upali i ubrzo lokalizovali požar - rekao je ranije komšija i dodao:

- Isključi su struju zbog vode koja je curila niz stepenice, da ne dođe do kratkog spoja. Razbijali su vrata nogom i uspeli su da uđu u stan. Brzo su ugasili i vatru, ali Miljkovićima nije bilo spasa. Našli su ih ugljenisane na krevetu. Joj majko moja, kakva smrt...

Inače, kako smo čuli od neutešnih žitelja naselja u Rakovici, bračni par Miljković je jedan od prvih stanara zgrade u kojoj je izbio požar. Zgrada je izgrađena, prema njihovim rečima pre 50 godina.

Bonus video:

03:29

Glišić: Srbija se po pitanju Kosova treba ugledati na Izrael

(Espreso / Kurir / Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.