Oglasio se otac Borisa koji stradao zajedno sa devojkom u saobraćajnoj nesreći: "Sin mi u snovima govori..."
Boris Majorski i Dejana Neralić, Foto: Printscreen/Instagram

tragedija

Oglasio se otac Borisa koji stradao zajedno sa devojkom u saobraćajnoj nesreći: "Sin mi u snovima govori..."

Vladimir Majorski razgovor započinje sa tim da je njegov život, ali i život Dejanine porodice, stao tog 18. oktobra

Objavljeno:

Boris Majorski (18) iz Stare Pazove i njegova devojka Dejana Neralić (17) iz Golubinaca tragično su nastradali 18. oktobra 2022. godine, kada su krenuli na izlet u Vrdničku kulu. Na putu ka tamo na njih je "mercedesom" naleteo Slobodan B. (83) iz Krčedina i usmrtio ih na licu mesta. Dva mlada života ugašena su u sekundi, a o borbi za pravdu i bolu koji ne prestaje, govorio je u emisiji Blic Uživo, Borisov otac Vladimir Majorski.

Vladimir Majorski razgovor započinje sa tim da je njegov život, ali i život Dejanine porodice, stao tog 18. oktobra.

Par puta sam ga sanjao. Govorio bih mu: "Sine, ja ovo više ne mogu da podnesem". A on bi me potapšao po ramenu i rekao: "Možeš ti to, ćale". U petak 18. oktobra navršava se dve godine kako su nas stradali. Borimo se sa bolom i tugom. Prosto, nalazim neku satisfakciju u tome da se izborimo za veće kazne za ubice u saobraćaju. Kad sastavim dan, kad završim sa svim obavezama, kad uđem u kuću, kad vidim njegovu jaknu, njegove patike, praznu sobu, ugašen kompjuter, sve podseća na njega. One kacige koje su tog kobnog dana imali na sebi, kacige stoje u njegovoj sobi - istakao je Majorski.

Dejana i Boris počivaju zajedno

Porodice Neralić i Majorski dogovorile su se da Dejanu i Borisa sahrane zajedno - u ime njihove ljubavi.

Boris Majorski i Dejana Neralić
Boris Majorski i Dejana Neralićfoto: Instagram/borda_in_memoriam

- Te večeri, kad se desila ta tragedija, prosto nama su se iz jednog normalnog harmoničnog života, životi preokrenuli 360 stepeni. Dobili smo informaciju da je bila saobraćajna nesreća, da su oboje podlegli povredama i krenuli smo odmah da razmišljamo kako ćemo i šta da organizujemo za sahranu koja sledi. Znajući da je njihova ljubav bila prosto nešto neverovatno, nešto što se jako retko viđa na našim prostorima, jednostavno, video sam da su bili stvoreni jedno za drugo, nisu trenutak proveli, a da nisu se čuli ili da nisu proveli zajedno. Pretpostavljamo da je želeo da je zaprosi tamo, ali nažalost, nije se to ostvarilo i razmišljali smo kako ćemo organizovati sahranu. Celu noć sam razmišljao kako bismo rešili to, a bila bi je želja da budu zajedno. I onda ujutro dobijam poziv od Dejanine porodice, oni su hteli mene nešto da pitaju i onako sve sa nekim ustezanjem: "Ne znamo da li biste se naljutili, šta, kako, uglavnom radilo se o tome da su i oni imali želju da Dejana i Boris zajedno počivaju - rekao je Majorski.

"Ubio je našu decu i na suđenje dolazio autom"

Slobodan B. je prvobitno osuđen na tri godine zatvora, apelacioni sud mu je kaznu smanjio na dve i po godine, a na slobodi bi mogao da se nađe već posle 20 meseci. On je izleteo na glavni put i time je onemogućio pravo prvenstva prolaza Borisu koji je bio na motoru.

Čovek je odmah nakon tog nemilog događaja priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, dalje istražni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana. Posle toga, on izlazi iz pritvora i slobodno se kreće. Šest meseci nakon toga kreće prvo ročište. Mi smo došli na to ročište, ja, Emina, Dejanina majka i Dejanin otac. Tada je on već bio u holu suda, on je bio s jedne strane, mi smo bili s druge, ni na koji način nije pokušavao niti da nam priđe, niti da stupi sa nama u kontakt. Prvo ročište kad je završeno, mi smo izašli napolje i ja sam tada doživeo praktično šok. Čovek seda za vozilo, ne to, to vozilo je uništeno, seda za drugo vozilo i slobodno ide put Krečedina. Ja sam se zapanjio prosto, znate, prođete na crveno svetlo na semaforu, pa vam oduzmu vozačku dozvolu, a niste ubili nikoga. Znači, ubijete dvoje ljudi u saobraćaju i vi normalno vozite - nastavio je Vladimir.

Vozač poslednji put bio na lekarskom pregledu 2003. godine

Slobodan B. (83) iz Krčedina je optužen,ali ne i okrivljen. U prevodu, dok se postupak ne završi, sud nema na osnovu čega da mu oduzme dozvolu.

- On niije imao našu vozačku dozvolu, nego nemačku. Dobio sam informacije da se u Nemačkoj vozačka dozvola daje trajno i da je zadnji put bio na lekarskom pregledu 2003. godine. Znači, Boris tada još nije bio ni rođen - naglašava.

Vladimir je otkrio i da je Slobodan B. odmah pozvao sina koji je u Nemačkoj da dođe u Srbiju kako bi rešili sve stvari koje su vezane za imovinu i dokumentaciju.

- Na prvom ročištu se izjasnio da poseduje kuću, imanje, a na drugom ročištu je rekao da nema ništa. Znači, njima je tada fokus bila kuća, dok smo mi oplakivali i raspadali se od bola", naglašava Vladimir i dodaje:

Olakšavajuća je okolnost uzeta je to što je on čovek u godinama, nije nikad krivično osuđivan, sve je u superlativu, dugo godina živi u Nemačkoj, nikad nije nikakav prekršaj napravio, porodičan je čovek, a čekajte šta ćemo sa nama? Mi smo dve porodice uništene.

20 meseca zatvora za dva života

Vladimir je otkrio i da je Slobodan na prvom ročištu rekao da je potpuno zdrav, ali da je kasnije tvrdio da ima "1001 bolest".

Sve živo njega boli i sud mu je u Novom Sadu na apelacionom sudu kaznu smanjio na 2,5 godine. Što nas nije uništilo, nego dotuklo. Nakon toga kreće opet njegova žalba vrhovnom sudu u Beogradu, gde se žali na visinu od 2,5 godine i na svu sreću, odnosno i našu nesreću, vrhovni sud je odbio njegovu žalbu. Nakon toga, ponovo on podnosi, koliko sam dobio informaciju, zahtev za odlaganje.Osuđen je na 2,5 godine, a nakon dve trećine izdržane kazne oni imaju pravo da traže otpust. U 99 odsto slučajeva taj otpust im se odobrava. Praktično on će za dvoje mladih koje je poslao u grob i uništio dve porodice biti 20 meseci u zatvoru. I to nije zatvor, klasičan zatvor za kriminalce, nego to je zatvor poluotvorenog tipa. Znači imaju svoju garderobu, slobodne vikende, imaju pravo na godišnji odmor. On je dobio plaćeni starački dom pod stare dane. Imaće doručak, ručak, večeru. Mi ćemo imati slike, hladan spomenik i uspomene - zaključio je Vladimir Majorski.

Bonus video:

00:23

Saobraćajna nezgoda nedaleko od Pećinaca

(Espreso/Blic/Tamara Ilić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.