"Roditelje nije hteo ni da pogleda": Poznati novi detalji svedočenja dečaka ubice!
Majka i otac dečaka ubice, Foto: Stefan Stojanović/Mondo, Dado Đilas, Privatna arhiva/Kurir

jezivo

"Roditelje nije hteo ni da pogleda": Poznati novi detalji svedočenja dečaka ubice!

Objavljeni su detalji svedočenja dečaka iz "Ribnikara"

Objavljeno:

Dečak koji je duže od četiri sata svedočio stojeći za govornicom najveće sudnice u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, kako se saznaje, nije se osvrnuo niti pogledao u roditelje koji su sedeli u delu sudnice koji se nalazio iza njegovih leđa.

Deo sudnice u kom sede optuženi, inače, odvojen je fizički neprobojnim ali prozirnim staklom od dela sudnice u kom je govornica za kojom je stajao maloletni ubica.

"U sudnicu je uveden u crnoj košulji, na glavi je imao naočare. Stao je za govornicu, i na prvo pitanje sudije, da li želi da svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, ogovorio potvrdno", objašnjava sagovornik i dodaje:

"Iako je bilo očekivano da ih pogleda, pozdravi, da neki signal, on se nije ni potrudio da ih vidi. Inače, majku je poslednji put video u julu prošle godine kada je bila prisutna dok je svedočio, dok oca nije video od 3. maja prošle godine jer je on tada uhapšen i nalazi se u pritvoru", kaže izvor.

Drama: Intervenisali lekari

Roditelji dečaka ubice iz 'Ribnikara'
Roditelji dečaka ubice iz "Ribnikara"foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Pitanja dečaku su postavljali glavi tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, advokati, ali i članovi porodica ubijenih učenika. Dok mu je pitanja postavljala majka ubijenog dečaka, maloletniku se navodno slošilo, pa su intervenisali lekari. Inače, i tokom prvog svedočenja pri kom je ostao, rekao je da je "ubijeni dečak bio talentovan, ali da nisu bili drugovi".

"Njemu su u nekoliko navrata mereni krvni pritisak i puls. Nije bilo pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, ali je tokom odgovaranja na pitanja koja su mu postavljanja često pravio dramske pauze. Neke su trajale i do dva minuta. Bio je prililično smiren", kaže izvor.

Kako je pisano, tokom svedočenja je naveo i da je majka navodno od njega stalno tražila da u svemu bude najbolji, da je vikala na njega ako to nije bio i da je to možda bio okidač za masakr. S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, izjavio je i da se 3. maj prošle godine sigurno ne bi dogodio da otac nije imao oružje u stanu, koje mu je bilo lako dostupno.

Inače, dečak, koji bi svedočenje trebalo da nastavi 17. oktobra, nešto pre devet sati je izveden u sanitetu Hitne pomoći u pratnji policije, iz psihijatrijske klinike u kojoj boravi od 3. maja. U zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici uvezen je na službeni ulaz, a na isti način, pet sati kasnije, u pratnji dva džipa policije, vraćen je u istu kliniku. Kako se saznaje, tokom svedočenja su u sudu bili prisutni i psihijatar, kao i staratelj kog mu je dodelio Centar za socijalni rad.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.