Komšije progovorile o pomahnitalom muškarcu koji je sekirom napadao ljude sekirom na Vračaru: Opisali sinoćnu dramu
Mesto gde se odvijala drama, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

novi detalji drame

Komšije progovorile o pomahnitalom muškarcu koji je sekirom napadao ljude sekirom na Vračaru: Opisali sinoćnu dramu

Ispred stana osumnjičenog muškarca i danas je bila policija. U zgradi muk i tišina, komšije u strahu i neverici ispričale su šta se dogodilo

Objavljeno:

- Čuli su se glasovi, neko je vikao "zovite policiju", shvatila sam da se nešto opasno dešava, a onda nas je policija upozorila da ne izlazimo iz stanova - započinje priču komšinica očevidac drame koja se sinoć odigrala na Vračaru kada je Vladimir D. (46) napao majstora koji je radio na renoviranju stana, a potom u glavu udario komšinicu koja je pokušala da odbrani napadnutog muškarca.

Ispred stana osumnjičenog muškarca i danas je bila policija. U zgradi muk i tišina, komšije u strahu i neverici ispričale su šta se dogodilo.

- Čula sam sirene, jurnjavu uz stepenice gore dole, videla sam da se nešto dešava. Čula sam da je neki čovek pravio probleme. Nisam smela da izađem iz stana, zaključala sam se i sačekala da se sve završi. Danas mi komšije pričaju da je jedan muškarac napao majstora koji je radio tu. Komšinica je izašla da ga odbrani, a on je zatim udario i nju. Jadna žena, htela da pomogne, a ni kriva ni dužna osta povređena - kaže komšinica.

Ona tvrdi da on ne živi u toj zgradi, već da samo povremeno obilazi oca.

- Tog momka sam znala iz viđenja, nekad se pozdravi, nekada ne. Znala sam da sa njim nešto nije u redu, čula sam da je i ranije sa porodicom imao neke sukobe, ali mi do sada nismo imali problem sa njim. On inače ne živi ovde, tu mu živi otac kog često obilazi, donosi mu hranu. Ne mogu da verujem da je to on uradio. Još sam u strahu, ne izlazim nigde, kaže komšinica.

01:40

Sinoćni napad na policajce na intervenciji na Vračaru

Napao policajce sekirom

Podsetimo, ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je juče, na Vračaru V.D. (46), najpre jednom muškarcu oštrim predmetom naneo povredu oka, a potom svoju komšinicu udario u glavu i zatvorio se u stan.

- V.D. je u hodniku zgrade u kojoj živi, najpre jednom muškarcu oštrim predmetom naneo povredu oka, a potom svoju komšinicu udario u glavu i zatvorio se u stan. Policijska patrola je odmah stigla na lice mesta gde ih je on gađao čvrstim i oštrim predmetom, a potom se zaključao u svoj stan - navodi se u saopštenju

Nakon bezuspešnih pokušaja pregovaračkog tima MUP-a da sa njim uspostave komunikaciju, policijski službenici Interventne jedinice 92, koji su pokušali da uđu u stan, su ga, upotrebom službenog oružja, sprečili u nameri da ih povredi.

MUP je objavio snimak napada na policajce koji su došli na intervenciju. Kako se može videti, pripadnici MUP "ovnom" su razvalili vrata stana u kojem se nalazio osumnjičeni. U sledećoj sekundi, on je zamahnuo sekirom i krenuo na policajce.

- Tom prilikom napadač je povređen, a dok su ga prenosili do kola Hitne pomoći, pokušao je da izvuče pištolj policajcu. Pregovarači su na lice mesta doveli i majku napadača, da pokuša da ga navede da progovori, koja u tome nije uspela - izjavio je ministar Dačić.

Nakon sat vremena drame osumnjičeni muškarac je priveden.

Bonus video:

00:14

Hapšenje zbog oružja na Novom Beogradu

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.