Kakav obrt: Mladić priznao krivicu za automate i zolje na Novom Beogradu!
Policija, Foto: Nenad Kostić

NAJNOVIJA VEST!

Kakav obrt: Mladić priznao krivicu za automate i zolje na Novom Beogradu!

On je na saslušanju priznao da je svo zaplenjeno oružje njegovo

Objavljeno: 18:23h

N. D. (24) koji je uhapšen zajedno sa A. B. (19) zbog arsenala pronađenog u garaži na Novom Beogradu priznao je krivicu. N. D. (24) koji je uhapšen zajedno sa tinejdžerkom A. B. (17) zbog sumnje da su povezani sa oružjem koje je 24. septembra pronađeno u jednoj garaži na Novom Beogradu, preuzeo je svu krivicu na sebe.

Kako nezvanično saznajemo, on je na saslušanju priznao da je svo zaplenjeno oružje njegovo.

- Rekao je, navodno, da su svi pronađeni predmeti njegovi i kompletnu krivicu preuzeo na sebe. Rekao je da A. B. nema nikakve veze sa pronađenim stvarima, niti bilo ko drugi - kaže napš izvor i dodaje da je osumnjičeni N. D. odbio da odgovara na pitanja postupajućeg tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U VJT u Beogradu saslušana je i osumnjičena A. B. Ona je, prema rečima našeg izvora negirala krivicu.

- A. B. je rekla da ona nema nikakva saznanja o oružju pronađenom u garaži i u automobilu BMW koji se vodio na nju, jer ga je kupio i vozio N. D. Takođe, nije htela da odgovara na pitanja postupajućeg tužioca - doda je izvor.

Podsetimo, N. D. i A. B. uhapšeni su dva dana nakon što je u garaži u Bloku 29 pronađeno oružje. Kako je tada saopštio MUP, dve osobe uhapšene su dok su pokušavale da napuste Srbiju.

Mesto pronalska oružja
Mesto pronalska oružjafoto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

- Oružje je pronađeno u garaži koju je vlasnik izdao. Kako je vlasnik rekao, zakupac garaže bio je mlađi muškarac koji je pokazao hrvatska dokumenta - podseća naš izvor.

Ranije danas oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu. Kako su naveli, tužilaštvo je posle saslušanja predložilo sudu da osumnjičenima odredi pritvor.

- U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su N.D. (24) i A.B. (19) zbog sumnje da su kao pripadnici grupe neovlašćeno držali veću količinu vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivna sredstva, kao i jer su neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu kokain i kanabis. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti - navodi se u saopštenju VJT.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Policija
Policijafoto: BETAPHOTO MILOS MISKOV

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni kao pripadnici grupe koja za cilj ima vršenje krivičnih dela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na teritoriji opštine Novi Beograd držali veću količinu vatrenog oružja, delove vatrenog oružja, municiju, minsko-ekplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznamljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dve tromblonske mine, eksploziv, šest detonadorskih kapisli, 7 ručnih bombi, 8 automatskih pušaka sa14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke BMW, koji je u vlasništvu osumnjičene A. B., pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno merenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96 grama.

U stanu na teritoriji GO Voždovac pronađeno je 0,53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno merenje.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

- U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronadjeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem - naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

Bonus video:

00:15

Budvanska policija traga za srpskim državljaninom Pantom Pantelićem (47)

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.