Progovorili osumnjičeni koji se dovode u vezu sa oružjem u garaži u Novom Beogradu! Otkriveni svi detalji
Policija na Novom Beogradu, Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

ARSENAL

Progovorili osumnjičeni koji se dovode u vezu sa oružjem u garaži u Novom Beogradu! Otkriveni svi detalji

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoju odbranu

Objavljeno: 07:46h

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su N.D. (24) i A.B. (19) zbog sumnje da su kao pripadnici grupe neovlašćeno držali veću količinu vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivna sredstva, kao i jer su neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu kokain i kanabis.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoju odbranu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni kao pripadnici grupe koja za cilj ima vršenje krivičnih dela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na teritoriji opštine Novi Beograd držali veću količinu vatrenog oružja, delove vatrenog oružja, municiju, minsko-ekplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznamljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dve tromblonske mine, eksploziv, šest detonadorskih kapisli, 7 ručnih bombi, 8 automatskih pušaka sa14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke “BMW”, koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno merenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96 grama.

U stanu na teritoriji GO Voždovac pronađeno je 0,53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno merenje.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

„U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronadjeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem“, naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

Bonus video:

05:38

OPASNO! General u penziji OTKRIVA da li će doći do TREĆEG SVETSKOG RATA: Nuklearno oružje im više ne treba, POBEDA JE NA KORAK

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.