Zbog ova 3 faktora put Valjevo - Šabac odnosi živote jednom godišnje: Jutros poginule dve devojke!
Hitna pomoć, Foto: Damir Dervišagić

Magistrala smrti

Zbog ova 3 faktora put Valjevo - Šabac odnosi živote jednom godišnje: Jutros poginule dve devojke!

Automobilom smrti je upravljo V. K., koji je sleteo s puta i zakucao se u betonski stub. Nastradali i povređeni bili su u u istom autu

Objavljeno:

Velika tragedija dogodila se jutros oko 4 sata, kada su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Valjevo-Šabac poginule su Jelena S. (24) i Kristina Petrović (23), a teško povređeni V. K. (22), D. Ž. (18) i I. K. (22).

Automobilom smrti je upravljo V. K., koji je sleteo s puta i zakucao se u betonski stub. Nastradali i povređeni bili su u u istom autu.

Njihov "audi" kretao se iz pravca Valjeva ka Koceljevi i u mestu Brizonje je iz nepoznatih razloga skliznuo s puta u kanal, prethodno udarivši u betonski stub.

Kristina je, inače, unuka vlasnika jedne poznate kafane u Valjevu.

- Stradala je ćerka A. P., čiji otac, poznat po nadimku Beli, drži jedan mali restoran u Valjevu. Čuli smo za tragediju. Strašno... - ispričao je novinarima jedan Valjevac.

Kako je došlo do nesreće, još zvanično nije poznato. Meštani ovog kraja kažu da su čuli da je petoro mladih bilo na nekoj proslavi punoletstva i da se u sitne sate vraćalo kućama.

Druga tragedija gotovo u isto vreme

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: Nenad Kostić

Sudar u oktobru 2021. na istom putu dogodio se u gotovo isto vreme kad i današnji!

Do čeonog sudara škode i opela došlo je oko četiri časa, na delu puta s tri kolovozne trake. U opelu su bili poginuli Valjevci. Od siline udara na licu mesta poginuli su M. Đ., koji je upravljao opelom, i njegova tašta M. A. iz Valjeva, dok je vozač drugog vozila prevezen u valjevsku bolnicu, gde su se borili za njegov život. Pretpostavlja se da je vozač iz Valjeva, idući iz pravca Koceljeve, prešao iz svoje u treću traku i direktno se sudario s Novosađaninom.

Brojni Valjevci oglasili su se juče komentarima stravičnog udesa.

Kako navodi jedan od njih, usred krivine na putu iz koje je izleteo "audi" nalazi se klizište i visinska razlika na asfaltu.

- Istina, spustili su ograničenje na 50, ali put je s tri trake, prilično pregledan i uglavnom se vozi 80 na sat. Klizav put, velika brzina i vozač koji ne poznaje oštećenje asfalta dovodi ovde do gubljenja života svakih godinu dana. Znam dosta i povređenih u istoj krivini, koji su imali sreće kad izlete s puta da ne pogode betonski propust ili drugi automobil - napisao je na društvenoj mreži.

Policija
Policijafoto: Petar Aleksić

Drugi Valjevac navodi da se ovuda vozi strašno brzo.

- Čudi me da svake godine nema bar 10 mrtvih. Rešenje je stalno prisustvo patrole ili ugradnja kamera. To se, nažalost, neće desiti... - napisao je drugi Valjevac koji kaže da je ovo "njegov kraj".

Da je ovo mesto izuzetno opasno za vozače, svedoče i ranije nesreće. Na tom putnom pravcu u decembru 2021. poginulo je troje takođe mladih.

Stradali su talentovani rukometaš ORK Metalac Ognjen Pejić (21), vozač Nemanja Aćimović (20) iz Osečine i Irena Maksimović (20) iz Valjeva. Do tragedije je došlo kad je vozilo u kome su se nalazili Nemanja, Irena i Ognjen prešlo na suprotnu stranu i direktno se sudarilo s kamionom.

Samo dva i po meseca ranije, u čeonom sudaru škode i opela 2. oktobra 2021. stradale su dve osobe, a lekari su se borili tada za život jednog teško povređenog muškarca.

Bonus video:

00:23

Saobraćajna nezgoda nedaleko od Pećinaca

(Espreso/Republika/Mirjana Stojadinović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.