Oglasio se otac Danke Ilić 10 dana pred podizanje optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo: Evo šta je imao da kaže
Otac i majka Danke Ilić, Foto: Društvene mreže

VAŽNO

Oglasio se otac Danke Ilić 10 dana pred podizanje optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo: Evo šta je imao da kaže

Rezultat veštačenja od 26. marta je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazao da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće, odnosno pojate u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom

Objavljeno:

Rok za podizanje optužnice protiv Dejana Dragijevića iz sela Zlot i Srđana Jankovića iz sela Luka, osumnjičenih da su ubili Danku Ilić (2) je 26. septembar, dakle ostalo je još 10 dana da Više javno tužilaštvo u Zaječaru pripkupi dokaze da pomenutu dvojicu ne pusti na slobodu.

Tim povodom, oglasio se Miloš Ilić, otac devojčice koji je rekao da se nada "da će sve biti kako treba" i da će optužnica biti podignuta.

- Očekujem da pravda bude zadovoljena - rekao je on.

1 / 5 Foto: Kurir

Analizirani brojni dokazi

Podsetimo, policija je iz kuća Dragijevića i Jankovića odnela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korišćene prilikom ubistva, a potom sakrivanja tela devojčice. Uzeta je garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sekira, dva noža za klanje svinja, međutim, za sada, ni na jednom analiziranom predmetu nisu pronađeni DNK tragovi Danke Ilić.

Na motornoj testeri, prema saznanjima, nisu nađeni ni ljudski ni životinjski biološki tragovi, dok su na noževima pronađeni samo tragovi životinjske krvi. Na sekiri su međutim nađeni tragovi krvi dve osobe - jednog osumnjičenog i njegovog rođaka.

Kada je reč o krvi koja je nađena na pantalonama jednog od uhapšenih, navodno se radi se o njegovoj krvi, kao i krv koja je pronađena u službenom automobilu.

Rezultat veštačenja od 26. marta je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazao da su se osumnjičeni kretali vozilom pored kuće, odnosno pojate u kojoj je Danka bila sa bratom i majkom.

Bonus video:

05:50

RADI SE O OGRANIZOVANOM KRIMINALU KOJI HARA BALKANOM? Stručnjaci veruju da je mala Danka živa: Zašto se ovi dokazi ne koriste?

(Espreso / Telegraf / M.Č / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.