Čak 14 žena ubijeno u Srbiji od početka godine: Ubio ženu bušilicom, ćerka majki prerezala vrat
Policija, Foto: Stefan Kojić

ŠTA JE OVO?!

Čak 14 žena ubijeno u Srbiji od početka godine: Ubio ženu bušilicom, ćerka majki prerezala vrat

Vatrenim oružjem ubijene su četiri žene

Objavljeno: 14:26h

"Ubio ženu bušilicom", "Majka ćerki prerezala vrat", za tačno 9 meseci u Srbiji je ubijeno čak 14 žena. Prema dosadašnjim informacijama, u svakom od ovih strašnih slučajeva ubice su bili članovi porodica - čak pet ubistava je počinio suprug, četiri bivši suprug, a isto toliko partner žrtve, a poslednje ubistvo u nizu počinila je ćerka koja je majci prerezala vrat.

Prema podacima, na osnovu zločina o kojima su mediji izveštavali, žrtve su najčešće ubijane nožem i to čak 7 puta!

Vatrenim oružjem ubijene su četiri žene. Jedna žena je ubijena usled fizičkog zlostavljanja, zatim gušenja i korišćenja bušilice.

Takođe, žrtve su ubili muškarci najčešće starosti od 30 do 50 godina, čak osmoro njih, dok su pet ubistva počinili muškarci starosti od 50 do 60 godina.

Ćerka prerezala vrat majci

Nišlijka Zorica Cvetanović (69) pronađena je mrtva u kući u Nišu 8. septembra, a kako se sumnja nju je ubila ćerka Marina, navodno duševno obolela osoba.

Kako smo ranije pisali, sumnja se da je Marina majci prerezala vrat, a nakon toga pobegla sa mesta zločina. Nakon višečasovne policijske potrage, ona je pronađena i uhapšena nedaleko od igrališta, a nakon toga odvedena u psihijatrijsku ustanovu.

Februar - ubijene 3 žene

Majka i ćerka nađene mrtve u kući

Ali da se vratimo na početak godine. Prve žrtve femicida u ovoj godini bile su Nada Četnik (75) i njena ćerka Dragana Radić (47) koje je u porodičnoj kući ubio Draganin bivši suprug Branislav Radić (48) 18. februara u Beočinu.

Nada i Dragana ubijene u Beočinu

On je imao zabranu prilaska Dragani, ali je uprkos tome, ušao u njihovu kuću tako što je razvalio vrata i nožem usmrtio prvo bivšu suprugu, a zatim i njenu majku koja je pokušala da je spasi. Branislav je nakon zločina pozvao policiju i sačekao ih na mestu zločina. Uhapšen je u alkoholisanom stanju. Dragana ga je više puta prijavljivala zbog nasilja.

Partnerku izbo nožem zbog svađe oko novca

11 dana posle toga, dogodio se još jedan zločin koji je potresao Srbiju. T. H. (33) iz Surčina je 27. februara ubio partnerku S. K. (30) u porodičnoj kući žrtve u Bačkom Gradištu. Kako smo ranije pisali, kobnom trenutku prethodila je navodno svađa oko novca, nakon čeka je T. H. nožem nasrnuo na žrtvu i ubio je.

Ubio je partner zbog svađe oko novca

- Bili smo u kući i odjednom smo začuli galamu, znali smo da od S.K. traži novac za drogu. Bio je narkoman i zamerao joj je što ulaže u renoviranje porodične kuće, zato što oni nemaju ništa od toga jer žive u Surčinu sa njegovim roditeljima, koji su imućni jer su godinama radili u Nemačkoj, te su u stanju da ih izdržavaju - naveo je ujak za "Blic".

Mart - ubijene 3 žene

Ubio ženu bušilicom

Gordana T. brutalno je ubijena je 11 marta u naselju Klisa u Novom Sadu. Nju je ubio suprug Nikola T. tako što joj je brusilicom izbušio glavu.

Ovo je kuća u kojoj je Nikola ubio Gordanu

Nakon zločina pokušao da izvrši samoubistvo skokom sa Temerinskog mosta, a neposredno pre skoka policiji je priznao da je počinio masakr.

Pucao bivšoj ženi u glavu, pa se obesio

Radovan Dimitrov (46) ubio je bivšu suprugu Ivanu Harangozu (39) 27. marta u porodičnoj kući u selu Stapar kod Sombora.

Žrtva i ubica

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je Radovan ubio suprugu hicem iz vatrenog oružja u glavu, neko vreme je navodno ostao pored nje, a potom je odlučio da presudi sebi tako što se obesio u kući. Ubistvu je navodno prethodila svađa.

Ubio je Albanac dok je bežala

J. V. (38) ranjena je u martu na naplatnoj rampi Preševo, a sutradan je podlegla povredama u bolnici.

Ona se nalazila na mestu suvozača u automobilu koji je vozio Albanac, B. I. (52) kojeg je policija zaustavila kako bi mu napisala prekršajnu prijavu.

Taj trenutak je iskoristila J. V. koja je počela da trči u pravcu Bujanovca, a B. I. je krenuo za njom i ispalio tri metka iz pištolja.

On je pokušao da pobegne sa lica mesta, a ubrzo se tamo i vratio, te pucao sebi u glavu.

April - ubijene 2 žene

Posvađali se pa je napao nožem

Sedmi femicid se dogodio u Novom Sadu kada je Jožef A. (36) ubio suprugu Aranku A. (29) nakon čega je pokušao da se ubije.

Navodno, oni su se rastali nedelju dana pre ubistva, a on je došao na vrata njene sestre kako bi se pomirili. Međutim, usledila je svađa, a onda je Jožef izvadio nož i izbo žrtvu nekoliko puta.

Udavio ženu u Albinaru

Protiv D. B. (39) iz Alibunara, kako je saopštilo VJT u Pančevu, vodi se istraga zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. do 29. aprila, primenom nasilja, ugrozio telesni identitet vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke.

On ju je, kako se sumnja, u kući u kojoj su živeli u Alibunaru napao, tako što joj je šakama stezao vrat usled čega je nastupila smrt žene.

Maj - ubijena 1 žena

Izbo je nožem pa sebi prerezao vrat

Lelu Stojadinović (55) je 15. maja u stanu u Novom Beogradu ubio partner Nikola Lazarević (45) koji joj je zadao više uboda nožem, a potom sebi prerezao vrat.

Lelin sin je u strahu istrčao iz stana kako bi zvao pomoć. Međutim, nakon njegovog izlaska Nikola je zaključao stan.

Kada se sin vratio, razvalio je vrata i unutra zatekao telo majke i Nikolu koji je u tom momentu davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

Jun - ubijene 2 žene

Napao je dok se vraćala u krevet

Drugog juna u porodičnom stanu u Rakovici, u Beogradu, pronađeno je telo Ankiceu Delibašić, kojoj je život oduzeo suprug Željko (61).

On je suprugu izbo nožem dugačkim 20 centimetara u trenutku kada se ona vraćala u krevet, u poluležećem položaju. Iznenada joj je prišao i kuhinjskim nožem joj zadao više ubodnih rana u predelu grudi i vrata, usled čega je ona preminula na licu mesta.

Posle zločina je otišao u policijsku stanicu i sam se prijavio.

Telo žene pronađeno u stanu

Žena S. R. (50) pronađena je mrtva u stanu na Voždovcu. Zbog sumnje da joj je naneo teške povrede, uhapšen je njen muž N.Š. koji je i pozvao policiju Prema nezvaničnim inormacijama i prijavio da mu je supruga preminula.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. Š. (42) zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Kako se sumnja, on je u stanu na Voždovcu nevenčanoj supruzi naneo više udaraca od kojih je ona preminula.

Kako je "Blic" pisao, S. R. je inače sestra muža voditeljke Ane Pendić Radoš.

Avgust - ubijene 2 žene

Ubistvo u Novom Pazaru

Ahmedin Mujović (64) iz Novog Pazara, iz za sada nepoznatih razloga, ubio je svoju suprugu Šefiku Mujović (55), a potom presudio sebi. Kako se sumnja, do zločina je došlo u 27. avgusta u kasnim noćnim satima, a njihova tela je pronašao komšija rano ujutro i odmah pozvao policiju.

Prema informacijama iz policije do kojih je došao "Euronews Srbija", A. M. je pucao nekoliko puta u svoju suprugu iz vatrenog oružja, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Ova porodica od ranije nije poznata policiji i do sada nije prijavljivano nasilje u porodici.

Ubio je partner iz mladosti

Istog dana dogodilo se još jedno ubistvo žene.

"Dana 27. avgusta od strane Policiјske uprave u Vranju obavešten јe dežurni јavni tužilac Višeg јavnog tužilaštva u Vranju da јe tog dana, u јutranjim satima, oko 07.00 časova, u selu Vrtogoš, grad Vranje, u porodičnoј kući vlasništva S. N. iz Vranja, došlo do ubistva žene V. K. (52) iz Beograda, opština Rakovica, učinjenog od strane bivšeg emotivnog partnera D. Ј. iz Јagodine", navodi se u saopštenju VJT u Vranju.

Kako se navodi, prema prvim podacima sa uviđaja, D. Ј. јe sa dva hica iz pištolja lišio života V. K, a potom izvršio samoubistvo. Kako smo ranije pisali, žrtva je došla sa majkom na seosku slavu. Od meštana smo saznali nezvanično da je ubica je bio njen dečko iz mladosti.

Bonus video:

01:14

REPORTERKA KURIRA SA MESTA ZLOČINA: Drugi femicid za 10 dana, evo kako su BRAĆA NESREĆNE ŽENE zaustavile UBICU PRE HAPŠENJA

(Espreso/ Blic/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.