Umesto ribe iz mora izvukli pola tone kokaina: Samo pogledajte ko je uhapšen! Spektakularna akcija policije!
Hapšenje Srbina u Italiji, Foto: Youtube, Guardia di finanza / screenshot

pao srbin u italiji

Umesto ribe iz mora izvukli pola tone kokaina: Samo pogledajte ko je uhapšen! Spektakularna akcija policije!

Prilikom spektakularnog upada na sumnjivi brod, pronađeni su paketi droge, da bi se ubrzo ispostavilo da se radi o belom prahu

Objavljeno:

U spektakularnoj akciji italijanske policije, kod obale Sirakuze zaplenjeno je 540 kilograma kokaina, a uhapšeno je pet osoba, među kojima i jedan državljanin Srbije. Dramatično hapšenje odigralo se na otvorenom moru kada su pripadnici italijanske Gvardije di finance presreli brod kojim su plovili osumnjičeni. Objavljen je i snimak filmskog upada na plovilo, koji prikazuje trenutak hapšenja i zaplene velike količine droge.

Policija veruje da je zaplenjeni kokain bio namenjen italijanskom tržištu.

- Pomorske jedinice uočile su čudno kretanje ribarskog čamca, očigledno je najpre to ono što ih je odalo, s obzirom na to da članovi ove inspekcije dobro poznaju "uobičajene" manevre plovila - navodi izvor i dodaje:

- Uz pomoć termovizijskih kamera, bilo je jasno da su tokom plovidbe, na ribarski brod izvučeni samo neki plutajući paketi u vodi, a ne riba.

Podsetimo, pripadnici pomorskih jedinica presreli su brod i odmah sproveli sve neophodne provere. Tom prilikom pronađeno je 18 paketa, od kojih je svaki težio oko 30 kg. Prvobitne sumnje da se radi o drogi su se pokazale tačnim. - tovar kokaina ispušten je u more sa teretnog broda, a potom izvučen drugim, ribarskim brodom, kako bi pakete zatim transportovali na kopno.

Snimak otkriva dramatične detalje akcije hapšenja: specijalne jedinice satima su nadgledale sumnjivi ribarski brod. Petorica muškaraca, nesvesna prisustva policije, izvlačila su iz mora pakete kokaina, jedan po jedan, prethodno bačene sa teretnog broda koji je prolazio tom rutom.

Situacija se nadgledala iz aviona

Iz aviona koji je nadletao more i sumnjivi ribarski brod, pomorske jedinice pažljivo su pratile situaciju. Očigledno je da je zadatak postao mnogo ozbiljniji od rutinske kontrole. Uz pomoć termovizijskih kamera, zabeleženo je sumnjivo kretanje broda, kao i trenutak kada, umesto ribe, iz njega bivaju izvučeni paketi značajne težine.

Prilikom spektakularnog upada na sumnjivi brod, pronađeni su paketi droge, da bi se ubrzo ispostavilo da se radi o belom prahu pažljivo upakovanom kako bi se sprečilo prodiranje vode i sačuvao sadržaj. Brzim testom ustanovljeno je da je reč o kokainu velike količine, čime bi se ostvarili enormni prihodi od više od 100 miliona evra.

Bonus video:

00:33

Hapšenje

(Espreso/ Blic/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.