Trudnoj Nišlijki koja je izbola ćerkicu preti stroga kazna! Protiv nje podignuta optužnica,baka jedini svedok užasa
Policija, Foto: RINA

nasilje u porodici

Trudnoj Nišlijki koja je izbola ćerkicu preti stroga kazna! Protiv nje podignuta optužnica,baka jedini svedok užasa

Podignuta optužnica protiv trudnice iz Niša koja je izbola dete (6)

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Š. B. (20) iz tog grada zbog nasilja u porodici jer je 24. maja ove godine nožem izbola šestogodišnju ćerkicu.

- Osnovno javno tužilaštvo dostavilo je na potvrdu Osnovnom sudu optužnicu protiv Š. B. zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Optužnica je u fazi preispitivanja, a što se tiče krivične sankcije, tužilaštvo je predložilo da se optužena oglasi krivom i kazni po zakonu - saopštila je sudija Ana Gajić Ristić, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Takođe, sudska portparolka je rekla da se optužena i dalje nalazi u pritvoru koji joj je određen 26. maja.

- Pritvor joj je produžen do 20. septembra kako ne bi uticajem na svedoke ometala postupak, te zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti delo - rekla je sudija Gajić Ristić.

Motivi stravičnog napada na nemoćno dete još nisu poznati jer je Š. B, koja je u drugom stanju, prilikom hapšenja ćutala, a nije reč rekla ni radnicima Centra za socijalni rad. Jedini svedok monstrouznog napada bila je Ševija Benulović, baka Š. B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.

- Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala, da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo, a ja sam samo mogla da gledam njene muke jer ne mogu da hodam - pričala je baka nakon što joj je unuka uhapšena.

Policija
Policijafoto: RINA/Ustupljene fotografije

Tada je rekala da ne zna ko je pozvao policiju, već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

- Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu, a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela ju je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni - rekla je ova Nišlijka.

Dete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar, gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake telesne povrede. Devojčica je otpuštena na kućno lečenje, a po odluci Centra za socijalni rad poverena je na čuvanje baki po ocu Saneli Alimović.

Troje dece Š. B. je pod merama socijalne zaštite, a institucije će se uključiti i kada se bude porodila sa četvrtim. Kako je za Telegraf.rs rečeno u niškom Centru za socijalni rad, jedno dete je zbog zdravstvenih problema smešteno u specijalizovanu ustanovu za mališane sa smetnjama u razvoju, dok je drugo dvoje dodeljeno na privremeno starateljstvo roditeljima njenog supruga.

- Obavljamo nadzor nad vršenjem starateljstva, juče je ove bila baka sa decom, ustanovili smo da se o njima dobro brine. O trajnom starateljstvu nad decom Š. B. odlučiće Osnovni sud, a ko će obavljati tu dužnost zavisiće i od ishoda krivičnog postupka koji se protiv nje vodi - rečeno je iz te ustanove.

Policija
Policijafoto: RINA

Sanela Alimović, svekrva Š. B. nakon njenog hapšenja rekala je da joj decu više neće vratiti jer je zabrinuta za njihovu bezbednosti.

- Mogu da sa punim pravom kažem da je ona veoma loša majka. Jedno dete joj je zbog toga i oduzeto, veoma je agresivna. Više je ne smatram svojom snahom jer žena koja to uradi svom detetu ne zaslužuje da bude majka, to je zver - dodala je tada Sanela.

Ako bude osuđena Š.B. preti joj kazna zatvora od dve do 10 godina, s obzirom na to da je delo učinjeno prema maloletnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju.

Bonus video:

04:38

DECA NAM GLEDAJU KAKO SE NASILNICI NEKAŽNJENO IZVUKU I ONDA IM JE TO NORMALNO Zbog čega svako drugo dete OPRAVDAVA NASILJE?

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.