Monstruozno ubistvo koje je šokiralo Srbiju: Vladan staricu ubo 26 puta nožem, evo kako se branio pred sudijom
Vladan Grahovac, Foto: Printscreen/facebook

jezivo!

Monstruozno ubistvo koje je šokiralo Srbiju: Vladan staricu ubo 26 puta nožem, evo kako se branio pred sudijom

Grahovac je u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Nišu predstavio kao humanista koji "voli da pomaže ljudima" istakavši da nije imao nikakav motiv da staricu ubije

Objavljeno: 07:47h

Jelica Tatarovski (82) ubijena je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine kada joj je Vladan Grahovac (30) iz Raške zadao 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem zbog, kako je tužilaštvo tvrdilo, 760 evra koji su ukradeni od žrtve. Grahovac je pravosnažnom presudom osuđen na 35 godina robije.

Na prvom suđenju osuđen je na 30 godina robije, ali je Apelacioni sud u Nišu ukinuo presudu i vratio je na ponovno razmatranje navodeći da su razlozi navedeni u presudi prvostepenog suda da je Jelica Tartarovski ubijena iz koristoljublja "nejasni i protivurečni", tražeći da se u ponovnom postupku razjasne.

Grahovac je u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Nišu predstavio kao humanista koji "voli da pomaže ljudima" istakavši da nije imao nikakav motiv da staricu ubije iz koristoljublja jer su ga drogom koju je imao u dovoljnim količinama, snabdevali ljubavnici sa kojima je bio u vezi, a da su 760 evra koji su pronađeni kod njega zarađeni protituisanjem, prodajom slika i radom na građevini.

Vladan Grahovac
Vladan Grahovacfoto: faceboook.com/Vladan Grahovac

- Ugledni ljudi sa kojima sam bio u vezi, lekari, arhitekte i drugi, bili su spremni da učine sve da bi bili sa mnom tako da su me snabdevali drogom u dovoljnim količinama. Sve što se desilo je emocionalni duh prošlosti, zbog pokušaja suicida koji mi nisu išli od ruke, batinanja i silovanja u periodu kad sam bio dečak, zbog čega je sve moralo negde da se ispolji - rekao je on, pa je dodao:

- Medicinu sam upisao jer mi je bila želja da spasavam ljudske živote. Umoran sam od pritvora, želim samo što pre da odem na odsluženje zatvorske kazne kako bih mogao da nastavim školovanje na Medicinskom fakultetu i da pomažem i učim druge ljude.

On je izjavio da više ne čuje glasove u glavi koje je „čuo“ u vreme ubistva, navodeći da je upravo zbog tih „glasova“, umesto kod doktora na Petlovo brdo po lekove za HIV, došao u Niš da obiđe bivšeg ljubavnika i nekadašnju drugaricu, koji su odbili da se vide sa njim zbog čega je uzeo dosta alkohola i droge „dži“.

Osuđen na 35 godina zatvora

Grahovac je potom osuđen na 35 godina robije. Apelacioni sud je 20. septembra 2022. godine usvojio žalbu javnog tužioca izjavljenu na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu donetu 25. marta iste godine, kojom je Grahovcu zbog svirepog zločina izrečen zatvor od 30 godina, i povećao mu kaznu za još pet godina.

Bonus video:

00:15

Ubistvo u selu kod Žitorađe

(Espreso/ Blic/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.